Jongens helpen ouder stel op weg

GOEREE-OVERFLAKKEE - Anneke Bleijenberg zegt dat er vaak gemopperd wordt over de jeugd van tegenwoordig, maar zelf wil ze de jeugd graag in het zonnetje zetten. "Ze hebben ons fantastisch geholpen."

Haar man John kreeg vorige week woensdagavond een niersteenaanval en moest net voor middernacht met spoed naar het ziekenhuis. Vanaf de camping bij Oude-Tonge vertrokken ze richting Dirksland, maar er waren twee problemen. Het eerste was dat de verlichting van de auto niet werkte, het tweede dat ze het ziekenhuis niet precies wisten te vinden. Op de weg richting Middelharnis kwam er een auto achter ze rijden, die duidelijk maakte dat ze moest stoppen. Toen ze bij de rotonde bij Middelharnis stopten, stapten er twee 'jonge knullen' uit, die vroegen wat er aan de hand was. Toen ze haar verhaal had gedaan, zeiden ze: "Blijf maar rustig, het komt goed." De ene jongeman stapte bij haar in de auto om de weg te wijzen, de ander reed er met de auto achteraan omdat de verlichting niet werkte. Zo kwamen ze snel aan bij het ziekenhuis. Daar ging het stel naar de eerste hulp, terwijl de jongens de auto nakeken. Die was juist die dag bij de garage geweest en daar waren ze vergeten om een schakelaar om te zetten, dus het probleem met de verlichting hadden ze snel opgelost. Daarna overhandigden ze de sleutel van de auto en vertrokken weer.

Mevrouw Bleijenberg. "We hebben ze wel bedankt, maar ik wil ze graag nog een borrel aanbieden. Dus ik hoop ze via de krant te kunnen bereiken en dan zijn ze van harte welkom voor een drankje bij ons op de camping." Het telefoonnummer is op te vragen bij de redactie.