Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 28 mei een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00, inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 23 mei a.s. is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad: 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Voorjaarsconcert Amicitia

Woensdag 23 mei organiseert Muziekvereniging Amicitia een voorjaarsconcert. Tijdens dit concert zal de fanfare, onder leiding van Jan van Dam en het jeugdorkest Amicitia 4 Kids, onder leiding van Karla Lenstra, te horen zijn. Beiden zullen een zeer divers repertoire laten horen, waarmee u zich in voorjaarssferen zult begeven. Het concert wordt gehouden in de grote zaal van De Geldershof te Dirksland. De zaal gaat om 19.00 uur open en het concert zal om 19.30 uur aanvangen. De toegang is gratis.

Bingo

Donderdag 17 mei is er weer bingo in de Victoriahal met mooie geldprijzen. De zaal gaat om 19.00 open en de ballen starten om 19.30 uur.

GOEDEREEDE

Lezing Corrie ten Boom

Voor de C.V.B. 'Goeree' houdt op donderdag 17 mei mevrouw J. van Rijn een lezing over Corrie ten Boom. Generaties lang was de familie Ten Boom in leven en werk dienstbaar aan de mensen die ze ontmoetten, hun huis werd een open huis voor iedereen die hulp nodig had. Aanvang 20.00 uur in het verenigingsgebouw Oostdam te Goedereede, alle vrouwen zijn van harte welkom. Meer inlichtingen: tel. 0187-683223.

Goeree Creatief

Op dinsdag 22 mei is er weer de maandelijkse creatieve avond in partycentrum Oostdam. U bent weer van harte welkom met uw eigen handwerk tussen 19.00 en 22.00 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,-. De workshop macramé voor deze avond is al vol, de tweede workshop van deze avond is kabels haken. U kunt hier gratis bij aanschuiven. Op 26 juni is er weer een workshop macramé en een workshop schilderen, waar u zich alvast voor op kunt geven. Meer informatie op oostdam@sr-go.nl of via telnr. 0187-492321.

LANGSTRAAT

Rommelmarkt

Op zaterdag 9 juni organiseert de belangenvereniging Langstraat, van 10.00 tot 15.00 uur, weer een oergezellige rommelmarkt. Dit vindt plaats in en nabij het verenigingsgebouw 'De Keet' aan de Beatrixstraat 22 in Langstraat (één kilometer voorbij Achthuizen). De opbrengst van deze markt is bestemd voor het onderhoud van het verenigingsgebouw. Heeft u nog overtollig speelgoed, huisraad of andere zaken op zolder of in de schuur staan? We nemen het graag in ontvangst. Bijna alles is welkom, behalve grote meubels, computers en grote tv's. U kunt dit nog brengen op vrijdagavond 8 juni vanaf 19.00 tot 21.00 uur. Wat kunt u verwachten op de rommelmarkt: uiteraard veel rommelmarktspullen, maar ook kleding, enveloppen trekken, sjoelen en een grabbelton. Verder de boodschappenmand (raden naar het bedrag) en groenten, zoals radijs, sla, komkommer, enz. Voor de kinderen is er een springkussen en een 'schmink-hoekje'. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht en is er volop te drinken en te eten. Er is ruime parkeergelegenheid achter 'De Keet'.

MIDDELHARNIS

Spullen voor Jaarmarkt

Op zaterdag 19 mei, van 10.00-11.00 uur staan medewerkers voor u klaar om de kleding en andere goede spullen in ontvangst te nemen bij De Hoeksteen aan de Ring te Middelharnis of aan de Lorentz 1. De spullen zijn bestemd voor de Jaarmarkt.

Computervaardigheden

Voor wie graag meer met de computer en internet wil doen, maar niet goed weet hoe het werkt of waar je moet beginnen, is er de cursus 'Klik & Tik'. Tijdens deze cursus begin je bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. Ook leer je sociale media gebruiken. Je volgt de cursus zelfstandig en in je eigen tempo, met behulp van het cursusboek van Klik & Tik en stap voor stap filmpjes. Gemiddeld heb je 14 lessen nodig om de cursus te voltooien. Begeleiding, laptop en koptelefoon zijn tijdens de lessen aanwezig. Bibliotheek Middelharnis, woensdag 16 mei van 9.30 tot 11.30 uur. Prijs € 15,- voor het werkboek. Aanmelden via www.leerenbeleef.nl of aan de balie in de Bibliotheek.

NIEUWE-TONGE

Inleveren spullen

Zaterdag 19 mei staat men weer klaar om spullen te ontvangen. Zowel bij Elim, Zuiddijk 19, als in de schuur van de familie Van Kempen aan de Oudelandsedijk 4a te Oude-Tonge (bij Van Schelven de dijk op), kunt u de spulletjes afgeven. Er is nog voldoende ruimte om alles op te slaan. Goede tweedehands spullen, nieuwe spullen, men kan alles gebruiken. Losse meubelonderdelen en grote bankstellen liever niet. Op 16 juni is de laatste kans om de spullen in te leveren. Als het niet mogelijk om het zelf te brengen, kunt u bellen naar Wim Meijer: 06-16794189.

Schuurverkoop

Op zaterdag 19 mei is er van 10.00 tot 16.00 uur een schuurverkoop. Veel voorwerpen uit grootmoeders tijd, zoals petroleumstellen, zinken voorwerpen, koffiemolens, vele emaille voorwerpen zijn er te koop. Koffie en thee is gratis. De verkoop is aan de Groeneweg 35. Meer info: 0187-651638.

OOLTGENSPLAAT

Mei-fair

Van 9.00 tot 13.00 uur wordt er een Mei-fair gehouden t.b.v. de Hervormde Kerk op het plein bij Eltheto. Er wordt tweedehands kleding, boeken en speelgoed verkocht. Verder allerlei lekkers van de bakker, home- en groendecoratie en vele andere artikelen. Ook verse patat en snacks.

Bingo-avond

Op vrijdag 18 mei wordt weer de maandelijks bingo-avond gehouden in de kantine van v.v. OFB aan de Sportlaan. Tijdens deze laatste bingo-avond van het seizoen worden deelnemers welkom geheten met een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst. Er kunnen veertien ronden gespeeld worden voor € 8,-. En natuurlijk wordt er deze avond weer voor mooie prijzen gespeeld. Aanvang bingo om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

OUDDORP

't Rommelschuurtje

Zaterdag 19 mei gaat 't Rommelschuurtje weer open. Niet langer aan de Varkensmarkt 4 te Goedereede, maar nu in de kas aan de Dorpsweg 5 te Ouddorp. U bent van harte welkom om te komen snuffelen tussen alle spulletjes. Tevens kunt u die dag spullen inleveren voor de verkoop. We zijn geopend van 9.30 tot 14.00 uur. Daarna is 't Rommelschuurtje van donderdag 24 mei tot en met donderdag 9 augustus elke donderdag geopend van 9.30 tot 12.30 uur. De opbrengst komt ten goede aan de Hersteld Hervormde Gemeente van Goedereede. Van harte welkom aan de Dorpsweg 5 te Ouddorp.

Auto- en fietspuzzelrit

De activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp organiseert een auto- of fietspuzzelrit op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei. Inschrijven kan tussen 14.30 en 15.30 uur bij Eben-Haëzer, Preekhillaan 3. Onderweg is er een stop waar u koffie/thee of fris krijgt aangeboden. Na afloop kan er in Eben-Haëzer tot 18.00 uur tegen betaling een ijsje of frites en snacks worden genuttigd. Op deze manier kan er gezellig worden nagepraat over de tocht. De kosten zijn € 3,- p.p. voor de fietstocht met een maximum per gezin van € 15,-. Voor de autorit betaalt u € 12,50 per auto. De opbrengst is voor het aflossingsfonds van de Hersteld Hervormde Gemeente.

Kimon-fair

Op zaterdag 26 mei wordt voor de derde keer de Kimonfair georganiseerd. Van 9.00 tot 14.00 uur bent u van harte welkom aan de Dijkstelweg 18. Dit kunt u er vinden: een rommelmarkt en een heerlijk terras waar u even uit kunt rusten om iets te drinken met wat lekkers. Verder worden er groente en fruit verkocht, bloemen en perkplantjes, broodjes en andere lekkernijen van de bakker, schoonmaakspullen van Jemako, verzorgingsproducten van Aloë Vera, etc. Adullam zal er zijn met snoep en kruiden, Van Schaik met heerlijke boerenkaas, Boekhandel Akershoek met boeken en cd's. En de creatieve kraam met leuke potjes, flessen en fotokaarten van Posthuys. Daarnaast is er nu ook patat met een frikandel, hamburger of heerlijke vis. De opbrengst van de fair is voor het werk van Jantina in Roemenië.

Spullen voor Kimon-fair

Voor de Kimon-fair op zaterdag 26 mei kunt u uw rommelmarktspullen inleveren bij fam. Mastenbroek, Dijkstelweg 18. Als er niemand thuis is, kunt u het in het tuinhuis zetten. Helaas kan er geen meubilair, computers en kleding aangenomen worden.

OUDE-TONGE

Rommelmarkt Ebbe en Vloed

Zaterdag 19 mei is er weer de jaarlijkse rommelmarkt op het terrein van het verzorgingstehuis Ebbe en Vloed. Zoals gewoonlijk is er weer een groot assortiment van allerlei tweedehands spullen die aangeboden worden. Ook dit jaar weer veel attributen voor verzamelaars. Verder zijn er tal van kraampjes met lekkernijen, zoals gebakken vis, oliebollen, hamburgers, koffie, cake, etc. Ook zal het Rad van Fortuin niet ontbreken, met mooie prijzen zoals vleespakketten, levensmiddelenmanden en tal van andere mooie prijzen.

SOMMELSDIJK

Bingoavonden O-G-O

Woensdag 23 mei is er een Bingo van de Ouderenvereniging de O-G-O. Om 13.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen 9 rondes voor € 3,50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1,00 per ronde. Daarna hebben we nog een verloting. Op zaterdagavond 26 mei is er ook een bingo-avond en wel om 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes voor € 6,50 gespeeld. Daarnaast nog 9 extra prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1,00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Muzikale avond

Zaterdag 26 mei a.s. gaan de deuren van de Nederlands Hervormde Kerk te Stad aan 't Haringvliet weer open voor een muzikale avond. Anne Marie Huizer zal solo spelen op panfluit met begeleiding van het orgel. Piet Bechthum zal het orgel bespelen. Hij begeleidt de fluitisten, de samenzang en hij zal ook een orgelsolo verzorgen. Samenzang van bekende liederen is deze avond een groot onderdeel van het programma. De opening en sluiting van deze avond is in handen van dhr. L.G. de Deugd. De kerk is open om 19.00 uur en de aanvang is om 19.30 uur.

STELLENDAM

Fietstocht

Donderdag 24 mei organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een mooie fietstocht. Hiervoor gaat men richting Voorne-Putten. De route gaat langs mooie dijkjes en landweggetjes naar Brielle en Oostvoorne. Via Rockanje keert men terug naar Stellendam. Vertrek is vanaf het Haegse Huus om 11.00 uur en rond 16.30 uur hoopt men weer terug te zijn. De tocht heeft een lengte van ongeveer ongeveer 40-45 km. Daarna wordt er gezamenlijk gegeten in het Haegse Huus. Voor onderweg dient u zelf voor een lunchpakket te zorgen, enz. Wilt u alleen mee komen eten, dan is dat ook mogelijk. De kosten zijn € 10,- voor de maaltijd, inclusief één drankje. Opgeven kunt u bij: mevr. M. v. Oostenbrugge; tel: 491653 of bij: mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek; tel: 602411. Dit kan tot 24 mei. Bij slecht weer gaat de tocht uiteraard niet door, wel de maaltijd in het Haagse Huus. Aanvang: 17.00 uur. Bij opgave ook een telefoonnummer opgeven. Ook belangstellenden van buiten Stellendam zijn van harte welkom.