Albert Schweizer
Albert Schweizer Foto:

Kiwanis levert speeltoestellen op basisscholen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Al geruime tijd is de Kiwanis afdeling Goeree-Overflakkee bezig om alle 33 basisscholen op het eiland te voorzien van een nieuw speeltoestel op het schoolplein, met als doel de kinderen meer te laten bewegen. Belangrijk voor de vitaliteit en gezondheid van de jeugd.

Vanwege de omvang van het project, en de daaraan verbonden kosten, heeft Kiwanis twee jaar lang al haar acties voor het goede doel – het welzijn van het kind – in het teken van dit speeltoestellenproject gezet. Via de jaarlijkse activiteiten als o.a. het Haringevent, het Eindejaarsgeschenk en de Barrelrun Off Road Edition, is geld ingezameld. Meerdere toestellen, veelal pannakooien, zijn inmiddels geplaatst en in gebruik genomen. Ook zijn er scholen die het speelaanbod hebben uitgebreid met een avonturenpad en knikkertegels. De volgende scholen zijn in willekeurige volgorde op de foto's te zien *: Prins Johan Friso School in Herkingen, OBS De Molenvliet in Stad aan 't Haringvliet, OBS De Westhoek in Ouddorp, De Ark in Middelharnis, CBS De Bron in Oude-Tonge, CNS Zomerland in Stellendam, CBS Het Kompas in Stellendam, School met de Bijbel in Sommelsdijk, School met de Bijbel De Regenboog in Melissant, CBS Albert Schweizer in Stad aan 't Haringvliet, OBS De Regenboog in Ooltgensplaat en CBS Bosseschool in Middelharnis.

'We zijn enorm trots op het eindresultaat, om alle 33 basisscholen in 2 jaar tijd te voorzien van een extra bewegingsmogelijkheid voor kinderen. Zonder de inzet van onze leden en bijdragen van onze sponsoren was ons dit niet gelukt. Nogmaals hartelijk dank aan ieder die dit mogelijk heeft gemaakt!' aldus voorzitter van Kiwanis Goeree-Overflakkee Jaco van Oostenbrugge. 'We hopen dat heel veel kinderen hier veel plezier aan beleven en nog gaan beleven!'

*De scholen die niet zijn genoemd zijn, zijn in de afgelopen 2 jaar al eerder in de lokale media verschenen met een artikel en foto of volgen nog.

Bosseschool
CNS Zomerland
CBS Het Kompas
De Ark
De Bron
Johan Friso School
Molenvliet
OBS De Regenboog
Regenboog Melissant
School met de Bijbel
Westhoek