Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Juundag

Maandag 21 mei, op Tweede Pinksterdag, is er weer de jaarlijkse Juundag in Achthuizen. Deze dag wordt georganiseerd door de BIWA (Bijna Integrale Werkgroep Achthuizen). De Juundag is voor de eerste keer georganiseerd in 1981 tijdens de viering van 500 jaar Sint Adolfsland. Nu in 2018 is en blijft de Juundag een groot succes. Het kerkplein in Achthuizen zal weer vol staan met allerlei kramen, springkussens, grote rommelmarkt en een hap-en sappietent. 's Middags om 13.30 uur geeft het Sint Adolfskoor uit Den Bommel een concert in de kerk met haar magnifieke akoestiek of bij heel mooi weer voor de kerk op het kerkplein. De Juundag is er van 10.00 tot 17.00 uur.

DEN BOMMEL

Bingo 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 17 mei a.s. mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel.

Inzamelactie voetbal

VVDB uit Den Bommel komt in actie om geld op te halen. De voetbalclub doet mee aan de Nationale Belmaanden 2018, een initiatief van de VriendenLoterij waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen bij hun achterban. VV Den Bommel wil met die inkomsten graag de vervanging van een gedeelte van de verlichting op het trainingsveld realiseren. Op 14 mei van 18.30 tot 21.30 uur bellen leden van VVDB andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van VVDB.

DIRKSLAND

Kledingverkoop

Aanstaande woensdag 9 mei is er een verkoping van baby- en kinderkleding maat 50-176, het adres is Honingeter 55 in Dirksland. De verkoop is van 10.00-12.00, 15.00-16.30 en 19.30-21.00 uur. Voor meer info www.mijnukkie.nl.

Rommelmarkt

Zaterdag 12 mei is er een gezellige rommelmarkt in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57a. Er zijn twee grote hallen gevuld met 80 tafels, 4 kramen en grondplaatsen. De markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur, de toegang is gratis.

Opening speeltuin

De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers hard gewerkt in speeltuin 'De Flierefluiter' aan de Philipshoofjesweg in Dirksland. Op 16 mei is de opening en zijn kinderen van harte welkom om te spelen. "We zijn echter nog niet helemaal klaar, want er komen nog een aantal leuke nieuwe speeltoestellen aan. Deze zullen de aankomende maanden geplaatst worden. Je kunt tijdens de opening heerlijk komen spelen en schminken en er zijn verschillende andere leuke activiteiten. De entree voor de speeltuin is na de opening gratis tot en met 6 juni. De speeltuin is daarna open op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur.

GOEDEREEDE

Lezing historisch ondergoed

Op dinsdag 15 mei verzorgt Wietse van Houten uit IJlst een lezing bij de Vereniging Vrouwen rondom Goeree. Het thema is historisch ondergoed. Als oud-directeur van een textielimport-groothandel kan Van Houten veel verhalen vertellen over ondergoed. Hij start zijn verhaal in het jaar 1850 en eindigt in 2005. In de tussenliggende jaren komen alle ondergoed gerelateerde artikelen aan bod, elk met een verhaaltje. U bent van harte welkom op dinsdag 15 mei in Oostdam te Goedereede, aanvang 20.00 uur. Niet-leden zijn ook van harte welkom, zij betalen € 5,- p.p. Dit is de laatste avond voor dit seizoen. 18 september start het nieuwe seizoen met een cabaretavond. Voor informatie over deze avond en de verdere avonden van VVRG, kan men bellen met Riet van Ommeren: 0187-493205.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Vrienden van Carmen Classic

Op zaterdag 12 mei wordt de vierde Vrienden van Carmen Classic gefietst. Deze toertocht gaat over Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland en is ongeveer 100 kilometer. Het geld dat wordt opgehaald met deze tocht komt ten goede aan Stichting STOPhersentumoren en dit jaar gaat 30% van de opbrengst naar de afdeling oncologie in ziekenhuis Dirksland. De route zal ook langs het ziekenhuis gaan dit jaar. De start is om 10.00 uur bij M. van Zanten Zand- en Grindhandel, Huygens 8 in Middelharnis. Deelname kost € 12,50, er kan vooraf worden ingeschreven via vcclassic@gmail.com en vanaf 8.30 uur op de dag van de toertocht bij het startpunt. www.vriendenvancarmen.nl

Busvervoer EO jongerendag

Op zaterdag 26 mei is de EO-Jongerendag. Vanaf Goeree-Overflakkee is er busvervoer naar het evenement in Arnhem. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar eojdbusgo@gmail.com, onder vermelding van je voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres en opstapplaats. Er kan worden gekozen uit de volgende opstapplaatsen: Ouddorp (bushalte Preekhillaan), Goedereede (busstation Vissersweg), Stellendam (busstation nabij Brielsestraat/Korteweg), Melissant (bushalte aan de Provinciale weg), Dirksland (bushalte Schelpenpad), Sommelsdijk (bushalte Zuid), Middelharnis (bushalte Doetinchemsestraat), Nieuwe-Tonge (Tramlijnweg bij tankstation Nelisse), Oude-Tonge (busstation), Schaapsweg (bushalte). De exacte opstaptijden krijgen deelnemers in de week voorafgaand aan de Jongerendag door per e-mail, de bus start om circa 9.30 uur in Ouddorp. 's Avonds, nadat het gehele programma van de Jongerendag is afgelopen, vertrekt de bus weer richting het eiland en hoopt de organisatie voor 00.00 uur weer terug te zijn in Ouddorp. Het busvervoer kost € 19,-, dit bedrag kan men overmaken op IBAN nr. NL13RABO 035.12.64.272 ten name van Doopsgezinde Gemeente te Ouddorp, onder vermelding van je naam en EO-Jongerendag. Mail voor meer informatie naar eojdbusgo@gmail.com of bel naar 0187-687529.

MELISSANT

Koffiemiddag 55+

Woensdag 16 mei is er in plaats van een koffie-ochtend een koffiemiddag. Dit is tevens de laatste koffie-ochtend/-middag van het seizoen. Als afsluiting gaan de bezoekers naar Faunapark Flakkee te Nieuwe-Tonge. Deelnemers wordt gevraagd om zoveel mogelijk samen te carpoolen. Na een rondgang over het dierenpark, wordt er aldaar koffie of thee gedronken met iets erbij. De eigen bijdrage hiervoor is € 5,-. Graag aanmelden hiervoor bij Dirk Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411, tot 15 mei. Wilt u tevens aangeven of u zelf kunt rijden? Verzamelen bij de Melishof, Melissant: 13.00 uur. vertrek: 13.15 uur.

MIDDELHARNIS

Rommelmarkt

Zaterdag 9 juni is de jaarlijkse rommelmarkt in de Prinses Marijkestraat, van 9.00 tot circa 15.00 uur. Het is de twaalfde editie van de markt waarbij buren een rommelmarkt organiseren in hun straat. Voor meer informatie of deelname kan men contact opnemen met Wil Alberts, telefoonnummer: 0187-612680.

Informatieavond diabetes

De Diabetesvereniging Nederland organiseert op 17 mei 2018 een informatieavond in het Wijkcentrum, Doetichemstraat 27 te Middelharnis. De thema's van deze avond zijn: 'Ontwikkelingen op het gebied van diabetes en voeding'. Dr. Jan Dirk Holters zal de ontwikkelingen rond diabetes schetsen en Willie Bennik, diëtiste, zal stilstaan bij voeding, o.a. koolhydraatarm en een ketogeen dieet. De inloop op deze avond is om 19.30 uur, het programma vangt aan om 20.00 uur. De avond wordt afgesloten met een vragenrondje, hiervoor is ook diabetesverpleegkundige aanwezig. Iedereen is welkom, dit geldt ook voor familie, vrienden en iedereen die interesse heeft voor diabetes. De toegang is gratis. Aanmelden via Willem Broekhuis, e-mail: w.broekhuis3@upcmail.nl of telefonisch op nummer: 06-50201063.

Ledenmiddag PCOB

Op maandagmiddag 14 mei 2018 hoopt PCOB-Goeree-Overflakkee weer een ledenmiddag te houden in verenigingsgebouw De Hoeksteen te Middelharnis. Aanvang: 14.00 uur. Vergoeding voor de onkosten: € 2,-. Deze middag zal oud-Flakkeeënaar Kees Blokland in ons midden zijn. Hij is directeur en mede-eigenaar van een bedrijf dat handelt in noten en zuidvruchten. "Ik wil u graag meenemen in de wereld van noten en zuidvruchten, waar ze vandaan komen, hoe ze verwerkt worden en uiteindelijk bij uw supermarkt verkocht worden. Een wereldreis!"

Sjoelen

Stichting ZIJN wil iedere woensdagmiddag een sjoelmiddag gaan houden in het Wijkcentrum. De middag begint om 13.30 uur. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag, meld u dan aan bij Stichting ZIJN. Wilt u nadere inlichtingen, dan kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, Marion Kieviet, telefoonnummer: 0187-483366.

NIEUWE-TONGE

Inleveren rommelmarktspullen

Op zaterdag 12 mei is de derde mogelijkheid om spullen in te leveren voor de rommelmarkt van de H.H.K. te Nieuwe-Tonge op zaterdag 16 juni. Heeft u nog spullen die u kwijt wil? Lever ze dan in bij de schuur van fam. Van Kempen, Duivenwaardseweg 7, van 9.30-11.30 uur. Geen bedden, spiralen, crt-monitoren en wandmeubels alstublieft! Heeft u vragen of wilt u de spullen opgehaald hebben? Neem dan contact op met Paul Knöps, tel.: 0187-745004 of 06-16777904.

Bingo afgelast

De bingo op 11 mei in Ons Dorpshuis gaat niet door.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 17 mei a.s. is er van 19.30-22.00 uur breicafe in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Deelnemers moeten zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181.

Grote bingo 55+

Op vrijdag 18 mei a.s. wordt er een Grote Bingo georganiseerd in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat, aanvang 14.00 uur. Voor 1 boekje betaalt u € 4,-, voor twee boekjes € 7,-. Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen. Er is ook nog een verloting, waardoor de kans op een leuke prijs nog groter wordt. € 1,00 voor 3 lootjes. Het bestuur van ZIJN 55+ heet u van harte welkom, speciaal ook diegenen uit de andere dorpen. Voor informatie kunt u bellen naar Ati Verwoerd: 06-40701181.

OUDDORP

Voorjaarsfair De Gornet

Zaterdag 19 mei van 9.00 tot 15.00 uur organiseert peuterspeelzaal 'De Gornet' een gezellige Voorjaarsfair in de ring en Weststraat van Ouddorp. Een fair met diverse activiteiten en een grote diversiteit aan kramen en kleedjes. Er is ook een springkussen, de kinderen kunnen zich laten schminken, er is een grabbelton en nog veel meer. Daarnaast worden er hotdogs verkocht. Rommelmarktspullen kunnen op maandag 14 mei van 8.30-9.30 uur worden ingeleverd aan de Marijkeweg 7a te Ouddorp. A.u.b. geen witgoed, meubels, kleding en audio/ pc spullen aanbieden.

Zangdienst

Bij de vertrouwde zangavond op zaterdag 19 mei in de Doopsgezinde Kerk staat deze maand het aanstaande Pinksterfeest centraal. Onder begeleiding van het orgel zingt men passende liederen, onder andere uit de bundel van Johannes de Heer. Van 19.30 tot 20.30 uur aan de Dorpstienden 3 in Ouddorp. Wees welkom en breng anderen mee!

Grote rommelmarkt

Elke woensdag- en zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur wordt er rommelmarkt gehouden in de loods van Bouwbedrijf v/d Linde, Zuidweg 3 op het industrieterrein. Op woensdag zal de ene ruimte open zijn, en op zaterdag de andere ruimte. De opbrengst is voor diverse goede doelen.

Rommelmarkt

Zaterdag 12 mei houdt de Gereformeerde Kerk van Ouddorp van 8.00 tot 15.00 uur haar jaarlijkse rommelmarkt in de Ring en rondom de toren van Ouddorp. Er is een grote keus in tweedehands spullen, zoals boeken, huishoudelijke artikelen, speelgoed, kleding en tassen, planten, handgemaakte artikelen, antiek en brocante. Ook worden er oliebollen, vis, broodjes hamburger en beenham aangeboden. Er zijn ook leuke, betaalbare cadeautjes voor Moederdag. Er is een terras om te genieten van bijv. een kopje koffie met wat lekkers erbij. Jasmijn in actie/SMA de wereld uit is deze dag ook aanwezig met een kraam op onze markt.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 12 mei is er een bingo van de ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O). Om 19.30 uur in het wijkgebouw van De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog 9 extra prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1,00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Feestavond op 1 juni

Op vrijdagavond 1 juni organiseert de O-G-O een gezellige feestavond in 't Prieel van recreatiecentrum De Staver. Vanaf 19.00 uur is de zaal open. We beginnen de avond om 19.30 uur en denken die dan rond 23.30 uur af te sluiten. De muziek wordt verzorgd door het duo Love Shack. Zij brengen allround muziek en hebben voor elk wat wils, met aan het eind van de avond de echte feestklassiekers en meezingers voor iedereen. Kosten voor deze feestavond bedragen voor leden van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee € 10,-. Dat is dan inclusief de koffie/thee bij binnenkomst en twee consumpties met daar tussendoor een keer een rondje met hapjes. In de pauze is er een verkoop van loten en aan het einde van de avond is dan de trekking. Ook niet-leden zijn welkom, maar die betalen dan € 15,- per persoon. Aanmelden bij Marrie Breeman: 0187-484559 of 06-1305 8237, of via de mail: info@o-g-o.nl. Kosten voor 28 mei overmaken op onze bankrekening NL15RABO 0307 4304 21.

STELLENDAM

Schuurverkoop

Zaterdag 12 mei is er een schuurverkoop op de Meester Iman Caustraat 67 in Stellendam. (Parkeren kan op het Raadhuisplein). Allerhande spullen worden verkocht, zoals spulletjes uit grootmoeders tijd, potten, pannen, glaswerk, boeken, enzovoort. Als u niets nodig hebt, bent u toch welkom om gezellig een kopje koffie, thee of fris te drinken, of een praatje te maken met de andere bezoekers. De opbrengst is voor de Hervormde Gemeente te Stellendam. De schuur is open van 10.00 tot 15.00 uur.

Kiprolladeverkoopactie

Op zaterdag 26 mei a.s. organiseert de activiteitencommissie van de HHG een verkoopactie van heerlijke verse kiprollade. De kiprollade is verkrijgbaar in twee maten: 500 gram voor € 4,50 en 1000 gram voor € 8,50. Bestellingen kunnen worden doorgegeven tot zaterdag 19 mei a.s. Dit kan telefonisch (tussen 18.00 en 20.00 uur) via telefoonnummer 492714. Op zaterdagmorgen 26 mei a.s. kunt u tussen 9.00 en 10.30 uur uw bestelling afhalen bij de familie Oosters, Azaleastraat 35. Indien u niet in de gelegenheid bent uw bestelling af te halen, dan kunt u dit aangeven bij het bestellen en wordt uw bestelling vanaf 9.30 uur in Stellendam bij u thuisgebracht.