Medewerkers Voedselbank en mevrouw Lijnie Akershoek.
Medewerkers Voedselbank en mevrouw Lijnie Akershoek. Foto:

Prentenboeken voor Voedselbank

OUDDORP – Rijk en Lijnie Akershoek van Akershoek Boekhandel aan de Hoenderdijk in Ouddorp overhandigden recent tientallen boeken aan medewerksters van de Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee in Middelharnis.

Door Jaap Ruizeveld

Het was het resultaat van een spontane actie van de boekhandel. "Graag wilden wij iets doen, zodat in het voedselpakket ook nog iets anders (een aantrekkelijk cadeautje) verstrekt zou kunnen worden", vertelt Rijk.

Inzet scoort

Bij aankoop in de winkel van het kleurrijke prentenboek 'Raad eens hoeveel ik van je hou' van Sam Mc Bratney en Anita Jeram, stimuleerde de familie Akershoek de kopers nog een extra exemplaar aan te schaffen, als een cadeau voor de Voedselbank. Die inzet scoorde. Vierenveertig boeken met het verhaal over een grote en kleine haas konden zo worden ingezameld. Voeg daarbij nog een tiental andere boeken en bij elkaar een leuk moment waard voor de overdracht. Een initiatief dat goed in de smaak viel bij de vertegenwoordigers van de Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee. Deze week zullen tientallen cliënten bij de Voedselbank in Middelharnis de boeken in hun pakket krijgen uitgereikt.