Afbeelding
Foto:

'Mi Mekaore', met elkaar, voor elkaar

In deze column kunt u elke tweede dinsdag van de maand lezen over verschillende onderwerpen waarin we onszelf of anderen zullen herkennen. Onderwerpen die soms in een hoekje geschoven worden, maar zeker de moeite waard zijn om aandacht aan te besteden. Zaken die we allemaal tegenkomen in het dagelijks leven. Waar we soms goed mee om weten te gaan, maar soms ook tegenaan lopen.

Deze column is mede ontstaan door het starten van een nieuw initiatief binnen Dirksland, 'Mi Mekaore' (met elkaar) genaamd. Die deze onderwerpen fysiek zullen ondersteunen. Het idee achter 'Mi Mekaore' is er zijn voor elkaar met hulp van elkaar. Een gezellige, hechte en respectvolle gemeenschap ondersteunen, op welke manier dan ook.

Vandaag de dag brengen we namelijk 85% van de tijd binnen door. In de wintermaanden is dit zelfs 90%. Alles speelt zich binnenshuis af. Vaak kennen we onze buren niet eens echt. Nog maar 15 jaar terug was dit het omgekeerde. Toen leefden we met elkaar, voor elkaar. Deden we samen activiteiten en kenden we de mensen om ons heen. Als er iemand hulp nodig had, stond iedereen klaar. Dit missen we allemaal weleens. Een praatje en dan niet via Whatsapp. Een hobby delen en dan niet via een Facebookpagina. Maar een plaats waar jong en oud welkom zijn en persoonlijk hun mening of interesses kunnen delen. Een plaats om samen te zijn. 'Mi Mekaore' maakt dit mogelijk. Elke woensdagmiddag en -avond staan de deuren van de Victoriahal in Dirksland open en kunt u hier geheel vrijblijvend aanschuiven om onder het genot van een kopje koffie of thee samen met anderen te zijn. Om uw passie of hobby te delen. Of om samen een potje te poolen of kaarten. Maar ook als u een schouder, een luisterend oor of een paar handige handen nodig heeft, bent u van harte welkom.

Ook is er ruimte om activiteiten, zoals workshops of tentoonstellingen voor medebewoners te organiseren. U bent van harte welkom als bezoeker, maar hulp op welke manier dan ook is van harte welkom. Met dit initiatief en deze column hopen we u binnenkort een keer welkom te heten op een van de woensdagen in de Victoriahal.

'Mi Mekaore' vindt elke woensdag plaats van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57b in Dirksland.

Deze column is geschreven door Nicole Gierman.

'Mi Mekaore' vindt elke woensdag plaats van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57b in Dirksland.