De nieuwe bewoners van De Schaapskooij in de woonkamer. Links Marianne en Marinus Kooijman met tussen hen in bewoonster Jessica en rechts Pieter en Maarten tussen Danielle Esselink (rechts) en in het midden Anneke Ravenshorst de twee invalkrachten.
De nieuwe bewoners van De Schaapskooij in de woonkamer. Links Marianne en Marinus Kooijman met tussen hen in bewoonster Jessica en rechts Pieter en Maarten tussen Danielle Esselink (rechts) en in het midden Anneke Ravenshorst de twee invalkrachten. Foto:

Woonhoeve De Schaapskooij van start

STELLENDAM – Dinsdag 1 mei namen de eerste drie bewoners hun intrek in Woonhoeve De Schaapskooij aan de Voorstraat in Stellendam. Een mijlpaal voor zorgondernemers Marinus en Marianne Kooijman.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Dinsdagavond was het een bijzonder moment toen de gasten van Woonhoeve De Schaapskooij de eerste bewonersvergadering meemaakten. Samen met Marianne en Marinus Kooijman en twee vrijwilligers werden de regels en afspraken van De Schaapskooij besproken en wat taken verdeeld. Hiermee kon voor de eerste drie bewoners - Jessica, Pieter en Maarten – het verblijf in hun nieuwe onderkomen beginnen. Daarna was er een rondleiding in het voormalige Rabobankkantoor aan de Voorstraat. Met trots toonden de nieuwe bewoners hun kamers die ze zelf naar hun eigen smaak hebben kunnen inrichten.
Hoewel de verbouwing nog niet helemaal klaar is, is er nu de eerste drie bewoners hun intrede hebben gedaan, een eind gekomen aan een drukke periode van bouwen en verbouwen. Binnen korte tijd verwacht men nog twee bewoners en aan het eind van de zomer hopen Marinus en Marianne dat De Schaapskooij volledig bezet zal zijn.

De gehele benedenverdieping van het gebouw is ingericht voor de bewoners. Marinus en Marianne wonen met hun kinderen op de bovenverdieping. Naast de acht kamers van de bewoners zijn er grote badkamers en een aantal toiletten. Er zijn ook twee gezellig ingerichte zitkamers waardoor er voor de bewoners alle ruimte is om elkaar te ontmoeten. De kamers zijn ingedeeld rondom een grote open ruimte waarin de keuken is en een grote ruimte die geschikt is voor gezamenlijke activiteiten. Aan de achterkant van het gebouw is een serre en een tuin.
Marinus en Marianne Kooijman gaan er alles aan doen om de bewoners een gezellige woonomgeving te bieden waarin ook de ontmoeting met elkaar een belangrijke plaats zal innemen. De nieuwe bewoners zijn in ieder geval heel enthousiast.

In september van dit jaar zal er nog een officiële opening van De Schaapskooij plaatsvinden.
Zie ook www.woonhoevedeschaapskooij.nl