Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Parkeren voor St. Ambulancewens

Op zaterdag 12 mei verzorgt de middenstandsvereniging weer een grote braderie in Den Bommel en er wordt weer een grote opkomst verwacht. Dit brengt ook ieder jaar weer parkeerproblemen met zich mee in Den Bommel. Hier wil het personeel van Jan de Bakker Transport een oplossing voor bieden en gelijk een goed doel steunen en dat is de 'Stichting Ambulance Wens'. Het terrein van het transportbedrijf wordt belangeloos beschikbaar gesteld om tijdens de braderie auto's bewaakt te parkeren. Hier wordt een kleine bijdrage voor gevraagd van € 1,50 en het personeel is de hele dag vrijwillig aanwezig om het parkeren in goede banen te leiden. De opbrengst van deze actie gaat in het geheel naar het goede doel en ook de collectebus is aanwezig om maar zoveel mogelijk in te zamelen voor dit geweldige doel. Ook onder het personeel en de directie wordt met de collectebus rondgegaan om aan een mooi bedrag te komen.

DIRKSLAND

Bingo

Donderdag 3 mei is er weer bingo in de Victoriahal. Er zijn weer veel mooie geldprijzen. De zaal gaat om 19.00 open en men start de ballen om 19.30 uur.

Reumapatiëntenvereniging

De Reumapatiëntenvereniging Goeree-Overflakkee wil leden, maar ook belangstellenden uitnodigen voor een bijeenkomst in het ziekenhuis van Dirksland. Op 7 mei komt orthopeed dr. Jaspars iets vertellen over nek en schouders. Veel mensen hebben hier last van. De avond is in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland en de in loop is om 17.30 uur. De koffie en thee staat klaar.

GOEDEREEDE

Zangdienst

Op zaterdag 12 mei zal er een zangdienst worden gehouden in de Hersteld Hervormde Kerk te Goedereede (Achterstraat 1, ingang aan de Doelweg). Het thema van de zangdienst is: 'God vaart op met gejuich'. Medewerking zal verleend worden door het Christelijk Ouddorps Mannenkoor onder leiding van Dinant Struik. De begeleiding zal verzorgd worden op het orgel door Mark ten Cate en Willem de Boer, en op de dwarsfluit door Andrea Grinwis. Drs. J.W. van Estrik zal de opening, meditatie en sluiting verzorgen. Naast samenzang, waarvan enkele met tegenstem, zullen er ook muzikale intermezzo's zijn. Er zal een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten. De aanvang is om 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur.

Bevrijdingsdag

Dit jaar valt Bevrijdingsdag op zaterdag, waardoor Oranjevereniging Goedereede een mooi programma kan organiseren. 's Ochtends is er een vrijmarkt en 's middags de fotopuzzeltocht. Om 20.30 uur wordt er een veteraan verwelkomd en geluisterd naar zijn verhaal. Vervolgens wordt het Wilhelmus gezongen. Het avondprogramma bestaat uit non-stop muziek, want de populaire bands De Bijtels en The Boys wisselen elkaar af vanaf 18.00 tot 23.00 uur.

MIDDELHARNIS

Scootmobieltocht

Op 24 april heeft het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee weer haar eerste scootmobieltocht gereden. Er werd langs de tulpenvelden gereden en halverwege de tocht heeft men Wegrestaurant De Tram aangedaan voor een bakje koffie/thee met wat lekkers. Na de koffie ging het gezelschap verder om nog meer tulpenvelden te bewonderen. Om 16.45 uur werd het eindpunt bereikt. Het was weer een geslaagde tocht met enthousiaste deelnemers. Heeft u zin om ook eens mee te rijden, schroom niet en geef u op bij pggo@info of elly1947@hotmail.nl. Of kijk op www.pggo.nl.

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 5 mei is er weer de maandelijkse inzameling van hulpgoederen ten behoeve van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. Uw overbodig geworden gebruikte kleding is altijd welkom, maar wel als dit nog netjes, schoon en nog opnieuw te dragen is. Huishoudelijke artikelen, kopjes, schotels, gebruiksvoorwerpen voor de keuken kan men goed gebruiken om te verkopen de kringloopwinkel in Roemenië. Maar ook incontinentiemateriaal kunt u inleveren en deze krijgen weer een goede bestemming via de projecten. Helaas kunnen er geen medicijnen meer geaccepteerd worden vanwege strengere wetgeving. Ment staat a.s. zaterdag tussen 09.30 en 11.30 uur in de loods aan de Industrieweg 17. Vragen? Bel 603051 of 484228, of mail naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

MIDDELHARNIS

Repaircafé

Op zaterdag 5 mei is het Repaircafé actief op de locatie Goed voor Goed Kringloopcentrum, aan de Simon Stevinweg 49, van 10.00 tot 13.00 uur. U kunt hier terecht met bijna alle kleine (u moet het zelf kunnen dragen) huishoudelijke apparaten. De vakkundige monteurs zijn goed ingericht om u te helpen met repareren. Helaas geen telefoon en PC. Combineer uw reparatie met een heerlijke lunch. 5 mei serveert Pameijer Werkt ZHE van 12.00-13.00 uur verse groentesoep met een broodje ham of kaas.

NIEUWE-TONGE

Zomerzangavond

Op zaterdagavond 2 juni is er om 19.00 uur in de Ned. Herv. Kerk een zomerzangavond. Er wordt op deze avond gespeeld op trompet (Evert en Mattijs Doorten), panfluit (Lydia Stroober) en orgel (Jasper van Dalfsen, Martine Exalto). Thema voor deze avond is 'Biddend verlangen'. Het programma bestaat uit het zingen van psalmen en andere geestelijke liederen. De toegang is gratis, bij de uitgang zal een collecte worden gehouden.

Bingo-avond

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op 11 mei een bingo-avond, deze wordt gehouden in 'Ons Dorpshuis'. Iedereen is van harte welkom op deze avond. Er worden tien rondes en een superronde gespeeld. De zaal gaat om 19.00 uur open. De bingoballen gaan om 19.30 uur rollen.

OUDDORP

Themadienst

Op zondag 6 mei vindt er in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp weer een bijzondere themadienst plaats. Het thema is 'Je bent een Koningskind'. Voorganger is ds. K. van Wijngaarden. Dit is in het bijzonder een dienst om andere mensen voor uit te nodigen. Aanvang van de dienst: 9.30 uur.

Inzamelen spullen voor Kimonfair

Voor de Kimonfair op zaterdag 26 mei kunt u uw rommelmarktspullen inleveren bij fam. Mastenbroek, Dijkstelweg 18. Als er niemand thuis is, kunt u het in het tuinhuis zetten. Helaas kan er geen meubilair, computers en kleding worden aangenomen.

Kimonfair

Zaterdag 26 mei wordt voor de derde keer de Kimonfair georganiseerd. Van 9.00 tot 14.00 uur is een ieder van harte welkom aan de Dijkstelweg 18. Wat kunt u zoal bij ons vinden? Een rommelmarkt en een heerlijk terras, waar u even uit kunt rusten om iets te drinken met wat lekkers. Verder worden er groente en fruit verkocht, bloemen en perkplantjes, broodjes en andere lekkernijen van de bakker, schoonmaakspullen van Jemako, verzorgingsproducten van Aloë Vera, etc. Adullam zal er zijn met snoep en kruiden, Van Schaik met boerenkaas, Boekhandel Akershoek met boeken en cd's. En niet te vergeten de creatieve kraam met leuke potjes, flessen en fotokaarten van Posthuys. Daarnaast is er nu ook patat met een frikandel, hamburger of vis. De opbrengst van de fair is voor het werk van Jantina in Roemenië.

Spullen voor Jaarmarkt

Woensdagavond 9 mei van 19.00 tot 20.30 uur en donderdag 10 mei van 13.00 tot 15.00 uur is er gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de Hervormde Gemeente Ouddorp in te leveren bij de Dorpskerk (Weststraat 2). Ook goede tweedehands kleding is welkom.

Lezing De Boei

Dinsdag 8 mei is er een lezing in De Boei over Body Mind Release, verzorgd door Bastiaan Veldkamp, masseur en ademcoach te Sommelsdijk. De lezing, die kosteloos is, begint om 13.00 uur en wordt afgerond om 15.30 uur. De Boei is al open om 10.00 uur, het kopje koffie of thee met een versnapering, verzorgd door de gastvrouwen, staan voor u klaar. Mocht u de hele dag willen blijven, dan is het verstandig om uw zelfgemaakte lunch mee te nemen. Is de afstand naar Ouddorp een probleem of is reizen met het openbaar vervoer een obstakel voor u, dan kunt u gebruik maken van onze gratis chauffeursdienst, graag wel van tevoren contact opnemen met 06 22111572 of via de mail: info@deboeigo.nl, uiterlijk maandagavond 7 mei.

Streekmiddag 55+

Woensdag 9 mei organiseert de 55+ club in Ouddorp weer een streekmiddag. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te luisteren naar streekverhalen. Er worden lekkernijen van het eiland geserveerd en u kunt gezellig met elkaar praten terwijl u lombokkers pelt. De entree voor deze middag bedraagt € 5,-. U kunt zich aanmelden bij Joke van Dam, tel.: 0187 682319, of bij de club op woensdagmiddag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag 16 mei kunt u deelnemen aan een fietstocht, met na afloop een kopje koffie met wat lekkers op een leuke locatie. Eigen bijdrage € 6,-.

OUDE-TONGE

Opbrengst lichtjestocht

Tijdens de kerstmarkt heeft OBS Het Startblok een lichtjestocht met lampionnen gelopen, die de kinderen zelf in elkaar geknutseld hebben. Er is hiervoor geld ingezameld voor het Sophia Kinderziekenhuis en daar is een mooi bedrag van € 500,- overhandigd. Het ziekenhuis was blij verrast dat de kinderen van Het Startblok zo hun best hebben gedaan.

Fietsmiddag

De Plaatselijke Commissie organiseert op woensdagmiddag 9 mei a.s. een fietsmiddag. Er wordt een kwekerij bezocht, waar informatie wordt verkregen en koffie met iets lekkers erbij wordt genuttigd. Bij thuiskomst worden er pannenkoeken gegeten. De kosten voor deze middag zijn € 9,-. Vooruitbetaling € 2,50. De start is om 13.00 uur vanaf het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Aanmelden voor 7 mei bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel.nr.: 642697. Bij slecht weer is er een alternatief programma.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Collecte Hartstichting

De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting van 8 tot en met 14 april heeft dit jaar 287,20 euro in Stad aan 't Haringvliet opgeleverd. De Hartstichting bedankt de collectanten en inwoners van harte voor de bijdrage aan de realisatie van een landelijk dekkend netwerk van AED's in Nederland. Dankzij de giften kunnen meer levens worden gered.

STELLENDAM

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 4 mei houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30-19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

Rollator- en hulpmiddelenspreekuur

Careyn erGO (praktijk voor ergotherapie) en Fysio Holland bieden opnieuw een rollatorspreekuur aan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel valongevallen gebeuren tijdens het gebruik van een rollator. Daarom wordt op 9 mei door de therapeuten van 10.30-11.30 uur een rollator- en hulpmiddelenspreekuur gehouden in de fysiotherapiepraktijk, Amaliapad 5. U bent van harte welkom voor een gratis controle van de technische staat of een advies over de afstelling van uw loophulpmiddel. Misschien twijfelt u of een rollator wel iets voor u is of welke rollator u moet kiezen en waar u deze moet aanschaffen. Alle vragen worden deskundig beantwoord en problemen worden zo mogelijk direct verholpen. U kunt ook gratis een evenwichtstestje laten afnemen bij de fysiotherapeut. Bij vragen kunt u contact opnemen met: 06 10557185.