Avondgebed op 4 mei

MIDDELHARNIS - De Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee organiseert op 4 mei van 19.00 tot 19.30 uur een Avondgebed in de Emmaüskerk, Koningin Julianaweg 57 te Middelharnis.
Jong en oud is van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Daarna is er gelegenheid zich aan te sluiten bij de stille tocht, die vertrekt vanaf het gemeentehuis. Dit jaar is het thema 'Jaar van Verzet'. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de rechtstaat buiten werking gesteld. Er was sprake van willekeur, vervolging, terreur en moord. Verreweg de meeste mensen probeerden er het beste van te maken en gingen zoveel mogelijk door met hun dagelijks leven. Een kleine groep kwam in verzet. Kwam op voor de rechten van anderen. Verzette zich tegen onrecht en onrechtvaardigheid.
Waarom ging men in verzet? Hoe gevaarlijk was het om in het verzet te gaan? Voor welke keuzes kwam men te staan? Wat kunnen wij daarvan leren? Vraagt deze tijd ook om mensen die tegen de stroom in opkomen voor de rechten van anderen? Wat betekent dit voor onze vrije, open, democratische rechtstaat? Deze historische en actuele vragen staan centraal tijdens het Jaar van Verzet.