Afbeelding
Foto:

21 mei 't Pinksterpad

STELLENDAM - Op Tweede Pinksterdag, 21 mei, wordt in de middaguren in en om Stellendam 't Pinksterpad georganiseerd.

't Pinksterpad is een jaarlijkse wandeltocht op ons mooie eiland - nu al voor het 8e jaar - van kerk naar kerk. Deelname is gratis. De tocht is voor alle leeftijden en toegankelijk voor rolstoelers, kinderwagens en buggy's.
Dit jaar is het dus de beurt aan Stellendam, waar de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk samen met de eilandelijke werkgroep de wandeltocht organiseren.
Men kan kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 km. Het thema van dit jaar is 'Water'.
De wandelaars zijn vanaf 12.45 uur al welkom bij het startpunt, de Hervormde Kerk aan de Bosschieterstraat, waar koffie, thee en limonade klaarstaan. Voor de aanvang van de wandeltocht kunnen de deelnemers de kerk, de PowerPoint van de Ramp 1953 in Stellendam èn de tabernakel in maquette bekijken. In de kerk wordt na een korte toespraak en samenzang even na 13.30 uur het officiële startsein gegeven.
Onderweg kunnen de wandelaars genieten van de prachtige natuur om Stellendam, van een goed gesprek en van een gezellige ontmoeting.
De deelnemers krijgen meerdere keren iets ter overweging of ter inspiratie aangeboden. Dit kan aanleiding vormen voor een gesprek met medewandelaars.

Aan de kinderen wordt zeker gedacht. Voor hen is er van alles te doen tijdens de route.
Het eindpunt is de Gereformeerde Kerk aan de Kerkhoflaan. Ook bij deze kerk zijn meerdere activiteiten, o.a. kerkbezichtiging, muzikale verrassingen, kunsttentoonstelling Kunstenmaker, PowerPoint van de Ramp 1953 in Stellendam èn een lekkere, hartige hap met drinken.
Kerkelijk of niet-kerkelijk, gelovig of niet gelovig, iedereen is van harte welkom!
Voor meer informatie: kijk op www.pinksterpad.nl.