Afbeelding
Foto:

Drie jubilarissen gehuldigd bij Vooruit

OUDE-TONGE - Op zaterdag 21 april verzorgde Fanfareorkest Vooruit haar jaarlijkse voorjaarsconcert in de aula van basisschool De Bron in Oude-Tonge. Het concert, dat zeer goed werd bezocht, gaf de toehoorders het fijne gevoel dat bij de lente hoort.

Een sprankelend programma met lichtvoetige, maar mooie stukken, werd door het publiek erg op prijs gesteld. Onder andere een leuke medley van alle toppers van Cliff Richard behoorde tot de verrassingen. Bijzonder mooi werd het werk Pierius Magnus van Jan de Haan vertolkt, de muzikale epos over de Friese legende Grutte Pier (Grote Pier).
Na de pauze werd het podium ingenomen door Boost, het opleidingsorkest bestaande uit muzikanten uit Ooltgensplaat, Den Bommel en Oude-Tonge. Dit behoorlijk grote opleidingsorkest speelde een volledig (uitgebreid) programma van muziekstukken van niveau. Een genot om naar te luisteren.

Voor de pauze nam de voorzitter van Vooruit, Leonard Braber, de microfoon ter hand om met behulp van foto's op zijn laptop een drietal jubilarissen van Vooruit te huldigen in verband met hun 12 ½ jarig lidmaatschap bij de vereniging. In warme, humorvolle speeches werden Sanne Smeets, Judith Birkhoff en Wim Braber voor het voetlicht gehaald. Zij werden allen bedankt voor hun verenigingstrouw en hun inzet en deze dank werd tastbaar gemaakt met een oorkonde, een speldje, een mooie bos bloemen en felicitaties in 'diverse vormen'.