INGEZONDEN:
Stoepen en fietspaden rondom Ouddorp onveilig!

Al eerder heb ik een stukje geschreven over de slechte staat van onderhoud van veel fiets- en voetpaden in Ouddorp en omgeving.
Dat stukje is helaas niet geplaatst. Dus probeer ik het maar weer opnieuw. Net zolang tot er gehoor aan gegeven wordt.
Dit doe ik omdat ik al mensen heb zien vallen, moeders op de fiets, met kind achterop, oude mensen die voor De Vliedberg (nota bene!) struikelen over de enorm slecht onderhouden stoep net voor de ingang. Jonge mensen en oudere mensen dus en allemaal met letsel. Gat in het hoofd, knie zo erg kapot dat er gehecht moet worden. Gebroken arm en schouder uit de kom. Dit moeten we toch niet willen met zijn allen. Want het zal jouw kind, of opa/oma maar zijn.
Degene die de weg beheert moet ervoor zorgen dat de weg of bijbehorende stoep goed onderhouden is. Goed onderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan door een slecht wegdek: dat stoeptegels niet los liggen, dat er geen gaten in de weg zitten, dat trottoirs niet ongelijk zijn, dat wegopenbrekingen zijn afgezet. Kortom, dat de weg goed onderhouden en veilig is om te gebruiken. Dat is de taak en de verantwoordelijkheid van de wegbeheerder. Binnen de gemeentegrenzen is de gemeente de verantwoordelijke wegbeheerder. Als de weg niet goed wordt onderhouden en kan u zijn gestruikeld over stoeptegel, boomstronk, uitstekende tegel, gat in de weg of een andere onvolkomenheid, dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen voor de schade. U kunt uw opgelopen letselschade claimen bij de gemeente.

Irene Lommers
Goedereede