Lezing over nieuwe ontwikkelingen in de oncologie

SOMMELSDIJK - Anne-Marie Dietvorst, oncoloog werkzaam in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, geeft een lezing over nieuwe ontwikkelingen in de oncologie.

Op donderdag 3 mei geeft Anne-Marie Dietvorst, oncoloog, een lezing in De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. Aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur, de entree, koffie en thee zijn gratis.
Iedere eerste donderdagavond van de maand wijkt De Boei voor lezingen in de avond uit naar De Zwaluw te Sommelsdijk. Dit is een andere locatie naast de vertrouwde stek van inloophuis De Boei op iedere tweede en vierde dinsdag in de maand dan in 'De Overkant' te Ouddorp.
De Boei heeft gekozen voor De Zwaluw voor de avondopenstelling omdat zij wat centraler op het eiland ligt. Ook voor het bereiken van De Zwaluw geldt dat, mocht de de afstand of het reizen met het openbaar vervoer een probleem zijn, u gebruik kunt maken van de gratis chauffeursdienst.
Opgeven kan via het mobiele telefoonnummer: 06 22111572 of via de mail: info@deboeigo.nl.

Een van de ontwikkelingen in de oncologie is het steeds beter selecteren of patiënten wel of niet gebaat zijn bij oncologische behandelingen. Dit hangt natuurlijk van veel verschillende factoren af. Bij oudere patiënten bijvoorbeeld, kan het middel erger zijn dan de kwaal.
De oncologen willen streven naar meer doelgerichte behandelingen, inzicht verkrijgen in, blootleggen van 'de kwetsbare' plekken van patiënten en vervolgens daar zo goed mogelijke ondersteuning te bieden. Samenwerking met de huisarts is op alle vlakken daarin essentieel. Ook in de keuze van de therapie. Bovenstaande is slechts een kleine inzage van wat er zal worden besproken tijdens de lezing op donderdagavond 3 mei.

Anne-Marie Dietvorst zal op bovenstaande en nog veel meer zaken omtrent de nieuwe ontwikkelingen en inzichten in de oncologie dieper ingaan en bredere uitleg geven. Natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen.