Afbeelding
Foto:

Bijeenkomst werkgroep 'Straling bewust'

"Er zijn in Nederland vrijwel geen veilige plekken meer voor elektro-hypersensitieven"

GOEREE-OVERFLAKKEE - Tijdens een bijeenkomst van de CPLD Vereniging en de Werkgroep 'Straling bewust' begin maart werd er nagedacht over de gevaren van elektromagnetische velden en straling.

Er zijn mensen die overgevoelig zijn (geworden) voor natuurlijke elektromagnetische straling, er zijn mensen die niet tegen de onnatuurlijke, sterk gepulste straling kunnen én er zijn mensen die noch tegen de natuurlijke, noch tegen de onnatuurlijke straling kunnen. Je ontmoet ze o.a. bij de CPLD (Chronische Polymorfe Licht Dermatose) Vereniging.

Dhr. De Been legt tijdens de bijeenkomst uit dat het belangrijk is om te beseffen dat zowel huis-, tuin- en keukenstroom, als mobiele telefoniestraling, warmtestraling, zichtbaar licht, ultraviolet licht, röntgenstraling en gammastraling allemaal elektrische en magnetische golven zijn, waarvan de een sneller trilt/harder pulst dan de ander. "Het is allemaal licht. Ons lichaam 'werkt' middels heel zwakke elektrische pulsjes en is daarom ook gevoelig voor elektriciteit en straling. De 'snelle trillers' (ioniserende straling) zijn in staat direct schade aan te richten. We zijn daarom erg voorzichtig met röntgen- en gammastraling. De 'langzame trillers' (niet-ioniserende straling) zullen misschien niet meteen schade aanrichten, maar ze zijn niet onschuldig. Zij kunnen de biologische processen in ons lichaam verstoren. De regelgeving van de overheid gaat ervan uit dat als elektromagnetische straling niet-ioniserend is (dus geen röntgen- of gammastraling is), deze niet schadelijk voor ons kan zijn: we mogen er alleen niet teveel door opgewarmd worden. Echter dat niet-ioniserende elektromagnetische straling naast het opwarmeffect ook effect heeft op de biologische processen in ons lichaam, laten inmiddels duizenden onderzoeken zien," aldus de spreker.

Er worden tijdens de lezing verschillende onderzoekers aangehaald. "Onderzoek van dr. Franz Adlkofer (1935) toont aan dat 24 uur mobiel bellen DNA schade geeft: gelijk aan 1600 torso röntgenfoto's. Dit onderzoek is al vele malen herhaald en er komt steeds hetzelfde uit: 24 uur bellen = 1600 torso röntgenfoto's."

Dr. Barrie Trower, een Britse wetenschapper en stralingsexpert, waarschuwt al jaren voor de effecten van elektromagnetische straling. Hij stelt onder andere: "Wie WiFi in scholen plaatst, hoort achter de tralies en een land dat aan mobiele telefonie begint, gaat uiteindelijk failliet aan ziektekosten." Volgens dr. Magda Davis (Trent University, Peterborough in Canada) is er een verband tussen Elektro Magnetische Velden (EMV) en onder andere diabetes, Multiple sclerose en hartproblemen.

Dhr. De Been geeft in zijn presentatie een aantal voorbeelden van maatregelen die wij burgers kunnen nemen tegen straling van buitenaf, zoals koolstofverf op de muren, speciaal dik aluminiumfolie, HR++ ramen, of vitrage en/of een klamboe van katoenen stof, waarin koper en zilver verwerkt is. Verder onderstreept hij nog eens dat de grootste bron van problemen de apparaten zijn die wij zelf in huis halen, zoals mobiele telefoons, dect telefoons, babyfoons (draadloos WiFi), Modem WiFi, Repeater WiFi, iPad, bluetooth, magnetron, slimme meters, slimme wasmachines, enzovoort.

Al jaren brengen wetenschappers, volgens de spreker, de overheid op de hoogte van de gezondheidsproblemen die gepulste elektromagnetische straling kan veroorzaken. Tot nog toe is dit tegen dovemansoren gericht. Aan de werkgroep 'Straling bewust' zal het niet liggen, die blijven op Goeree-Overflakkee de aandacht vestigen op de gevaren die ze zien in elektromagnetische velden en straling.