De start van de deelnemers aan 'Fietsen voor Afrika'. Foto: Ingrit Raven
De start van de deelnemers aan 'Fietsen voor Afrika'. Foto: Ingrit Raven Foto:

Wielertocht 'Fiets voor Kenia' levert € 1.311,- euro op

MIDDELHARNIS - Op zaterdagochtend 21 april verzamelden de eerste fietsers zich al om kwart over acht voor het XSARUS-kantoor aan de Hofjes in Middelharnis.

De rij voor de inschrijftafel ziet er een half uur later indrukwekkend uit. Gelukkig is er voor de wachtenden een hapje en een drankje beschikbaar, zodat iedereen met een gevulde maag aan de start kan verschijnen. Rond een uur of negen wordt het startschot gegeven voor maar liefst 140 fietsers. Van doorgewinterde coureurs tot gezinnen met jonge kinderen. Allemaal deden ze mee voor het goede doel van Stichting Hadassa Imani. Veldwerker van de Stichting, Frans Weller jr., zal met de opbrengst van de fietstocht de kinderen in de slums van Nairobi in Kenia helpen.

Perfect weer

Het weer is de fietsers zeer goed gezind; volop zon, blauwe lucht en een klein zuchtje wind. Perfect om de fietsroutes door de mooiste delen van Flakkee en Brabant af te leggen. Door de meeste gezinsfietsers werd een afstand van 25 kilometer afgelegd. De wat meer getrainde wielrenners konden kiezen uit afstanden van 42, 92 of 135 kilometer. Druppelsgewijs kwamen de diverse fietsers 's middags weer terug aan de Hofjes, waar het parkeerterrein ondertussen was verbouwd naar een heus terras. Inclusief ijskoude versnaperingen en nog steeds: zon. Al met al een mooie dag die resulteerde in een totale opbrengst van maar liefst € 1.311,- voor Stichting Hadassa Imani. Dank aan alle deelnemers en sponsors voor hun onmisbare bijdrage aan deze eerste editie van 'Fiets voor Kenia'. Er volgen er ongetwijfeld meer!