De winnaars in de vintageklasse.
De winnaars in de vintageklasse. Foto:

"Volgend jaar weer van de partij"

Vervolg van voorpagina.

Door Kees van Rixoort

Na een lunch in Het Bolbaken, bij de haven van Herkingen, eindigde de eerste Rotary GO Rally aan het eind van de middag bij Strandclub Zee aan de Brouwersdam. Alle 51 deelnemende auto's kwamen daar naast elkaar tegen het talud van de dijk te staan. Een prachtig gezicht, wat niet onopgemerkt voorbijging bij strandbezoekers, dagjesmensen en waterrecreanten. Een dronecamera legde het tafereel vast vanuit de lucht. De afsluiting bij Strandclub Zee bestond uit een geheel bij het weer passende barbecue.

De winnaars van de rally waren bestuurder Arie Springvloet met navigator Henri Schoenmakers met een MG uit 1967 (vintageklasse): in een MG uit 1967 en bestuurder Joris van Splunter met navigator Marco Wilmsen in een Mercedes SLK 350 B6 (moderne klasse).

Open dakje

Bram Roos van de Rotary Goeree-Overflakkee kijkt terug op een succesvolle eerste aflevering van de Rotary GO Rally. "Het was een mooie dag. We hebben veel geluk gehad met het prachtige weer. Het begon al bij de start: verschillende auto's reden met een open dakje en iedereen liep buiten rond, ook omwonenden die kwamen kijken naar al die auto's. De eerste editie is prima verlopen. Het hele plaatje klopte. Iedereen was enthousiast, ook de deelnemers die al een aantal rally's hadden gereden. Er zijn misschien wel wat dingetjes die we de volgende keer op een andere manier zouden doen, maar daar heeft niemand wat van gemerkt." Van verscheidene deelnemers kregen de organisatoren te horen dat ze volgend jaar graag weer van de partij zijn.

Westplaat

Het was de Rotary Goeree-Overflakkee niet alleen te doen om een gezellige dag op de eilandelijke wegen, maar ook om geld in te zamelen voor een goed doel in de nabije omgeving. Dat is woonvoorziening De Westplaat van Sjaloom Zorg. Een bedrag is nog niet bekend. Dat maakt de Rotary bekend zodra er een compleet overzicht is van de kosten en baten. Op 2 juni komt er nog een klein feestje, als het geld is bestemd voor meubelen op het terras van De Westplaat.