Kernactiviteiten

HERKINGEN

Lenteverkoping

Zaterdag 28 april houdt vrouwenvereniging 'Niet in eigen kracht' uit Herkingen haar lenteverkoping van 9.30 tot 12.30 uur. De verkoop is in en rond verenigingsgebouw 'De Fontein' en 'Het Scharrelloodsje', Scharloodijk 35, naast de Hervormde Kerk. Er worden o.a. crea-artikelen, handwerken, gebakken vis, advocaat, kruudplaetjes, kaas, koek, tweedehands artikelen en boeken verkocht. Ook zijn er een aantal verlotingen. Onder andere van een schitterend poppenhuis dat door een aantal dames is gemaakt. Uiteraard kunt u ook genieten van een heerlijk kopje koffie of thee. De opbrengst is voor de Hervormde Gemeente Herkingen.

MIDDELHARNIS

Alzheimer Café

In het Alzheimer Café van woensdag 2 mei is het thema 'Dagbesteding: de mogelijkheden van zorgboerderij op aarde'. Op deze zorgboerderij wordt sinds 2012 een zinvolle dagverzorging geboden aan nog thuiswonende ouderen die last hebben van dementie, de gevolgen van een herseninfarct of sociaal isolement. Ouderen met psycho-geriatrische klachten kunnen vijf dagen per week bij hen terecht voor dagverzorging en dagopvang. Zij bieden aandacht, te midden van herkenbare situaties, voor wie een leven lang geworteld is in het buitenleven. Op aarde betekent een belangrijke aanvulling op de kwaliteit van het leven. Gastspreker is de heer v.d. Vliet. Het café wordt gehouden in Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27. Programma van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

Workshops 'Oranje'

Geheel passend in de sfeer rond Koningsdag organiseren Miranda Scholts en Tim Grinwis workshops onder de naam 'Dichter bij Bloemen'. Het thema is dit keer: Oranje. De workshops vinden plaats op het adres Wilgenlaan 40 in Middelharnis. Kosten: 20 euro, inclusief alle materialen/koffie en of thee. Reserveren via www.dichterbijmuziek.nl.

Koffieochtend PGGO

Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee (PGGO) organiseert voor woensdag 25 april een koffieochtend. Dit keer in Middelharnis bij Brasserie Dok 16, dit is op het terrein van Zuidwester (Hernesseroord). Adres voor de taxi is Westerschelde 16a. Ook hierbij zijn partners en mantelzorgers welkom. We hopen u te ontmoeten van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. Voor de koffie met iets lekkers vraagt men een bijdrage van € 4,-. Opgeven bij Wil: 0619722560, of wilnoteboom@hotmail.com.

Entrez ook op maandag open

Lunchroom Entrez van de Gemiva-SVG Groep aan de Eendrachtstraat 45-47 gaat de krapte aan lunchmogelijkheden op maandag in Middelharnis oplossen. Vanaf 30 april opent de lunchroom 's maandags om 12.00 uur ook haar deuren. De lunchroom was altijd op maandag gesloten om de medewerkers de gelegenheid te geven extra schoonmaakwerkzaamheden te verrichten. Er kwamen steeds klanten aan de deur die elders in Middelharnis voor een gesloten deur stonden. Veel horecagelegenheden zijn 's maandags namelijk dicht. Door het schoonmaakwerk over andere dagen te spreiden, kan de lunchroom nu ook deze dag open. Om de maandagopening te vieren, maken bezoekers de eerste vier maandagen kans het door hen bestede bedrag terug te winnen. In Entrez werken mensen met een beperking. Samen met hun begeleiders verzorgen ze lunch voor de bezoekers. Ook is er een cadeauwinkel waar producten worden verkocht die in het atelier of in één van de activiteitencentra van de Gemiva-SVG Groep worden gemaakt.

NIEUWE-TONGE

Kinderboerderij weer open

Vanaf nu is de kinderboerderij op de Geusje's Stee weer geopend. De kinderen mogen met de dieren knuffelen, lekker spelen met de skelters en fietsjes, of schommelen. Ondertussen kunnen de ouders een bakje koffiedrinken met bijvoorbeeld een stukje taart die we met de dagbesteding hebben gebakken. Ook kunt u een kijkje nemen in onze blokhut, waar leuke cadeautjes zijn die wij met de dagbesteding maken. De openingstijden van de kinderboerderij zijn: op woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Ook is het mogelijk om in de weekenden langs te komen, maar neem dan even contact met ons op of wij op dat moment aanwezig zijn. Entree is vrij, daarom wordt gevraagd geen zelf meegebracht eten/drinken te nuttigen. Ook kunt u er terecht voor een kinderfeestje en/of schoolreisje voor de peuters/kleuters. Voor meer informatie: Zorgboerderij Geusje's Stee, Korteweegje 52, 3244 AL Nieuwe-Tonge, geusjesstee@live.nl, tel.: 0187-769013, mob.: 06-47482144.

OOLTGENSPLAAT

Kleding voor Oekraïne

Op dinsdagavond 1 mei zal er weer (kinder)kleding worden ingezameld bij fam. Saarloos aan de Weesmolenstraat 4 te Ooltgensplaat. Van 19.00-19.30 uur staat de bus weer voor en kunt u inleveren. Voor- en nadien geen inname.

OUDDORP

Film over WO II 55+

Woensdag 2 mei heeft de 55+ club in Ouddorp Teun Grinwis uitgenodigd voor een middag over de Tweede Wereldoorlog. Teun is een verzamelaar van alles wat met de oorlog te maken heeft. Woensdag gaat het over de film 'Snuf de hond'. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, als Nederland gebukt gaat onder de Duitse bezetting. Tom Sanders, een dorpsjongen, gaat met zijn vader een hond kopen in de stad. De hond wordt afgericht door de mysterieuze onderduiker Haaksma, die als 'knecht' op de boerderij van de vader van Bertus Verhoef, vriend van Tom, werkt. En het is dankzij deze vakkundige africhting dat Snuf in staat is zijn baasje en zijn vrienden uit vele avonturen te redden. De prijs van deze middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam, tel.: 0187 682319 of Stichting ZIJN: 0187 483366, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag 9 mei is het weer tijd voor de streekmiddag bij de club.

Opbrengst collecte

In de week van 8 tot en met 14 april is er in Ouddorp gecollecteerd voor de Hartstichting. Dit heeft in totaal 1964,70 euro opgeleverd.

OUDE-TONGE

Open schuur

Op vrijdag 27 april, Koningsdag, wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

SOMMELSDIJK

VakantieBijbelDag

In de meivakantie, op dinsdag 1 mei, is er weer VakantieBijbelDag in Sommelsdijk! Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud? Kom dan ook! Het thema voor deze dag is 'Levensecht!' "We luisteren naar een verhaal uit de Bijbel waarin we horen dat er een levende God is, de grote Schepper van alle dingen. Hij is levensbelangrijk, Hij is Levensecht! We leren een lied, knutselen en doen spelletjes met elkaar. Dit alles in en om de Rehobothkerk", aldus de organisatie. De Rehobothkerk is te vinden aan de Olympiaweg 44. Vanaf 9.45 uur kun je je inschrijven, om 10.00 uur start de dag en om 14.30 uur wordt afgesloten. Er zijn geen kosten aan verbonden en voor eten en drinken wordt gezorgd. Ook dit jaar is er weer een kleurwedstrijd. Je kunt de kleurplaat downloaden vanaf de Facebookpagina (https://www.facebook.com/VakantieBijbelDagHHGMiddelharnisSommelsdijk/). De kleurplaat ligt ook in een aantal winkels in Middelharnis en Sommelsdijk (Boekhandel Van der Boom bijvoorbeeld). Lukt het niet om de kleurplaat te downloaden, stuur dan een mail naar: vakantiebijbeldag@outlook.com en dan sturen wij de kleurplaat naar jou op. Dan kun je toch meedoen.

STELLENDAM

Buitenbad gaat 30 april open

Vanaf maandag 30 april is, afhankelijk van de weersomstandigheden, het buitenbad van zwemcomplex 't Zuiderdiep weer voor zwemliefhebbers geopend. Dit tijdens de gebruikelijke recreatieve openingstijden. Niet op dinsdag- en donderdagmorgen en de banenzwemuren. Informatie: 0187 491543, www.zuiderdiep.nl en of info@zuiderdiep.nl. Zaterdagavond 28 april wordt het buitenbad met een feestelijke handeling geopend. Die avond is er ook een clinic, verzorgd door Inge de Bruijn.

Fotomiddag 55+

Op donderdag 3 mei organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een fotomiddag. Van de afgelopen activiteiten worden de foto's getoond en wordt er teruggekeken op het seizoen. De aanvang is 14.30 uur en de zaal is open vanaf 14.15 uur. Entree: € 3,- hiervoor krijgt u koffie/thee en een speciale verrassing. De middag wordt gehouden in het Haegse Huus. Aanmelden bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel.: 491653 of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411. Op donderdag 24 mei staat een fietstocht gepland. Hierover volgt nader bericht. Na afloop van de fietstocht kan er gegeten worden in het Haagse Huus, ook door degenen die niet mee zijn geweest met de fietstocht. Kosten: € 10,-. Opgeven hiervoor bij bovengenoemde dames.