Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 30 april a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,-, inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Breicafé Klein Parijs

Donderdag 19 april is er weer breicafé 'Klein Parijs'. Breng u eigen brei- of haakwerkje mee en kom genieten van de gezelligheid. Als u even niets hebt opstaan, dan is er de gelegenheid om mee te breien voor een goed doel. Momenteel wordt er gewerkt aan een mooie lapjesdeken. We zien u graag van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1. Het breicafé is om de week op donderdag. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Lezing 'Varens'

Op dinsdag 24 april geeft Harry Voskam voor Groei & Bloei een lezing over varens. Varens komen, behalve op de polen, overal op aarde voor en hebben de meest bijzondere vormen aan genomen. Van millimeters groot tot tientallen meters hoog. Levend onder water tot in de droogste woestijnen. Groeiend in ijskoude tot soms zelfs in gloeiend hete gebieden. Met kleuren, niet alleen groen, maar soms ook rood tot pimpelpaars. Tijdens deze interessante lezing zal een presentatie worden vertoont over deze bijzondere planten. De lezing wordt gehouden in 'Oostdam', Jongkoenstraat 1, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang is gratis voor leden, niet-leden betalen € 3,50.

Oranjebingo

Op donderdag 19 april wordt weer een Oranjebingo georganiseerd in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. De zaal gaat om 19.00 uur open en men start om 19.30 uur.

MELISSANT

Koffieochtend

Woensdag 18 april is er weer een koffieochtend in De Melishof. Bakker Van Harberden is uitgenodigd en gaat iets vertellen over de geschiedenis van de bakkerij in Melissant. De aanvang is om 10.00 uur en het eindigt rond 12.00 uur.

Gezamenlijke maaltijd 55+

Op woensdag 25 april is er een gezamenlijke maaltijd voor 55+ers in de Melishof. Deze keer worden er heerlijke pasta's klaargemaakt met diverse sauzen. Inloop begint om 17.15 uur. De maaltijd begint om 17.30 uur. Opgeven kunt u bij Elly en Dirk Spahr van der Hoek, tel. 602411.

MIDDELHARNIS

Kleedjesmarkt

Woensdagmiddag 25 april organiseert Daltonschool De Vliegers aan de Kastanjelaan een kleedjesmarkt met mooie koopwaar en een kraam vol lekkernijen. De markt is van 13.00 tot 14.00 uur, de kleedjes worden neergelegd van 12.30 tot 13.00 uur. De opbrengst van de eetkraam komt ten goede aan de school.

Lunch PGGO

Het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee (PGGO) organiseert weer de jaarlijkse lunch, verzorgd door de leerlingen van het Edudelta College te Middelharnis. Tijdens de lunch kunt u met elkaar en met het bestuur van het PGGO ervaringen uitwisselen of gewoon gezellig praten. De lunch is op donderdag 19 april van 12.00 tot 13.30 uur (kwart voor 12 deuren open). Komt u a.u.b. niet te vroeg i.v.m. de lessen, die nog gegeven worden. Adres: Edudelta College te Middelharnis. De ingang is via de Secretaris Nijghstraat. Partners en mantelzorgers zijn vanzelfsprekend ook welkom. Eigen bijdrage voor deze lunch: 6 euro per persoon. U kunt u opgeven voor deze lunch bij: Wil Noteboom, telefoon: 485256, e-mail: wilnoteboom@hotmail.com. Meer info: www.pggo.nl.

Opbrengst collecte

De Jonge Spartaan heeft de afgelopen week, de week van 1 april t/m 7 april, voor het 11e jaar gecollecteerd voor het Fonds Gehandicaptensport. Vanuit de vereniging, die onder andere in hun doelstelling hebben sociale betrokkenheid, waren dit jaar 37 collectanten actief om met de collectebus de bijdrage op te halen. De opbrengst van de collecte was het mooie bedrag van 2.902,- euro. De Jonge Spartaan bedankt weer alle collectanten voor hun inzet namens het Fonds Gehandicaptensport.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Op zaterdag 21 april is er van 10.00 tot 16.00 uur weer schuurverkoop van veel voorwerpen uit grootmoeders tijd, zoals petroleumstellen, zinken voorwerpen, koffiemolens, vele emaille voorwerpen en nog veel meer. Koffie en thee gratis. De verkoop is van 10.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden aan de Groeneweg 35. Meer info: 0187-651638.

OUDDORP

Spullen voor Amaliafair

Voor de Amaliafair van peuterspeelzaal 'Amalia' is men op zoek naar rommelmarktspullen. Geen meubels of knuffels. Heeft u nog verkoopbare spullen die u niet gebruikt, dan kunt u die zaterdag 21 april tussen 10.00 en 12.00 uur inleveren bij de Kon. Beatrixschool, ingang Wilhelminaweg. Bent u deze morgen verhinderd, dan kunt u de spullen ook nog inleveren op zaterdag 26 mei. Voor vragen kunt u contact opnemen met Hanneke Klepper, 0630847940.

Uurtje zingen

In de tijd tussen Pasen en Pinksteren, die 50 dagen duurt, is er weer een zangavond in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente. "We zingen - in aansluiting op het feest dat we begin deze maand opnieuw mochten vieren - liederen over de opgestane Heer. Daarnaast zingen we een aantal Psalmen, omdat daarin heenwijzingen te vinden zijn naar de komst van Christus in de wereld en Zijn verlossend en verzoenend werk voor de mensheid", aldus de organisatie. Het zingen wordt begeleid met orgelspel. Het geheel duurt een uur en is aan het begin van de avond gepland, zodat andere activiteiten ook nog mogelijk zijn. Zaterdag 21 april, Dorpstienden 3, 19.30-20.30 uur.

Reisje bij 55+ club

Woensdag 25 april is het weer tijd voor het jaarlijkse reisje van de 55+ club. Om 12.30 uur vertrekt de bus bij de Dorpstienden in Ouddorp. Rond 18.00 uur is de bus weer terug en is er een warm en koud buffet in de Dorpstienden. De bestemming is nog een verassing, maar het wordt vast weer een gezellige dag. U hoeft deze keer niet uw bord en bestek mee te nemen voor het buffet. U kunt ook alleen deelnemen aan het buffet, de kosten hiervoor bedragen € 14,-. Graag van tevoren aanmelden, dit kan bij Joke van Dam, tel.: 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, tel.: 0187 483366, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag 2 mei is er een presentatie over de Tweede Wereldoorlog.

OUDE-TONGE

Braderie

Op zaterdag 21 april is er van 10.00 tot 18.00 uur voor het eerst een braderie in het centrum van Oude-Tonge georganiseerd. De organisatie is in handen van Evenementenorganisatie Corne uit Roosendaal. De braderie is in de Kerkring, Voorstraat en het plein aan de Kaai. Daar komen leuke marktkramen te staan. Er zijn diverse kraampjes met food, drinks en allerhande, alsook een trampoline en draaimolen. Indien er mensen zijn die zelf ook graag aan de braderie willen deelnemen, er zijn nog steeds plaatsen vrij. Voor meer inlichtingen hieromtrent kan men op volgende site reageren: http://www.evenementenorganisatiecorne.nl of bellen met 06-17734162. Op de dag zelf is er nog een mogelijkheid om u in te schrijven aan de stand. Inschrijven kan dan tussen 8.00 en 9.00 uur.

Goederen voor Uzon

Zaterdag 21 april houdt de werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente in Oude-Tonge een inzameling van goederen voor Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Concert Vooruit

Op zaterdag 19 april a.s. organiseert Fanfareorkest Vooruit haar jaarlijkse voorjaarsconcert en het orkest wil het blije, lichte, fijne lentegevoel tot uiting brengen door een mooi en zeer gevarieerd programma te laten horen. Naast de lichte, vrolijke en populaire stukken speelt het orkest uiteraard ook wat serieuze werken. Ook het gezamenlijke opleidingsorkest bestaande uit muzikanten van de verenigingen uit Oude-Tonge, Den Bommel en Ooltgensplaat, bekend onder de naam 'Boost' zet haar beste muzikale beentje voor. De toegang is gratis. Het concert wordt gehouden in CBS De Bron. Aanvang 19.30 uur.

Breicafé

Woensdagavond 9 mei is het Breicafé weer geopend. Het Breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het Breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept Breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 9 mei een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

SOMMELSDIJK

Superbingo

Zaterdag 28 april is er een superbingo van de O-G-O, de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. De kaartjes zijn net zo duur, maar de prijzen zijn verhoogd. De bingo wordt om 19.30 uur in het wijkgebouw van De Zwaluw, Sperwer 55 gehouden. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes voor € 6,50 gespeeld. Daarnaast nog negen extra prijsjes en in de pauze verkoop van twee extra rondes, allebei € 1,00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Scootmobieltocht PGGO

Op 24 april start het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee weer met de eerste scootmobieltocht van dit seizoen. Het vertrekpunt is bij Sportcomplex De Staver. De start is 13.30 uur en men eindigt om 17.00 uur weer bij De Staver. Kosten zijn € 4,- per persoon. Zorg voor een volle accu, een flesje water en een goed humeur. Opgeven bij Elly Sonneveld: elly1947@hotmail.nl of tel. na 18.00 uur: 0187-845077 of bij het secretariaat: pggoinfo@gmail.com.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Brandweerwedstrijd

Op zaterdag 21 april wordt er in Stad aan 't Haringvliet een provinciale 112-vaardigheidstoets georganiseerd, dit in samenwerking met de brandweer van Stad aan 't Haringvliet. Dit zijn brandweerwedstrijden voor teams uit heel Zuid-Holland. Om 7.45 uur start het eerste team uit Katwijk. De wedstrijd is voor iedereen toegankelijk en zo opgezet dat alle werkzaamheden goed kunnen worden bekeken. Tien korpsen tonen hun vaardigheden. Hiermee kan een goede indruk worden verkregen van het werk van de brandweer. Hoe branden worden geblust en mensen in nood worden gered. Bezoekers kunnen zich melden bij dorpshuis 't Trefpunt, aan de Oranjelaan in Stad aan 't Haringvliet. Hier kan onder het genot van een kopje koffie informatie verkregen worden over de wedstrijd en de locatie. Iedereen is welkom vanaf 7.30 uur en de wedstrijd duurt tot ca. 18.00 uur. Om 18.30 uur zal in 't Trefpunt de prijsuitreiking plaatsvinden.