Afbeelding
Foto: Wilko van Dam

Deelnemers van Menheerse tot Tsjechië

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje vond afgelopen zaterdag de Tulpenwandeltocht plaats. In alle vroegte verschenen de deelnemers uit alle delen van Nederland en dit jaar zelfs uit Tsjechië en Slowakije! Na het inschrijven en het startschot van de 8-jarige Olivia, de kleindochter van medeorganisator Hans Meijer, vertrokken de deelnemers de Flakkeese polders in waar zich voorzichtig de eerste bloemen lieten zien.

Deelnemers konden kiezen uit vier afstanden: 40, 25, 17,5 en 10 kilometer. Voor fietsers was er een route uitgestippeld van 25 kilometer. De stempelposten waren onder andere bij Mastenbroek Bloembollen in Sommelsdijk, waar deelnemers zich door fotograaf Wim van Vossen op de foto konden laten zetten. De molen in Nieuwe-Tonge kon worden bezocht en bij Café de Tram speelde de harmonie Apollo. Bij modelvliegclub SDGO was het een komen en gaan van modelvliegtuigen. Bij manege Oostmoer konden bezoekers de paarden bewonderen, in Stad aan 't Haringvliet werden de deelnemers getrakteerd op een warme pannenkoek.

De organisatie bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan het evenement. Dinsdag 15 mei om 19.30 uur worden de cheques uitgereikt aan de besturen van de goede doelen voor deze editie, namelijk Stichting Best Buddies en Stichting de Klup. Ook volgend jaar is er weer een Tulpenwandeltocht, dan iets later op zaterdag 20 april 2019. Nu maar hopen dat de tulpenvelden dan wel uitbundig in bloei staan!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding