Burgemeester Grootenboer tijdens de opening van het pand van WireNet. Foto: Harold Sturm
Burgemeester Grootenboer tijdens de opening van het pand van WireNet. Foto: Harold Sturm Foto:

Nieuw pand WireNet feestelijk geopend

STELLENDAM – Vrijdag de dertiende: voor tal van mensen een dag die snel voorbij mag gaan, maar voor Yoran Kuiper een 'geluksdag'. Hij koos 13 april om zijn nieuwe bedrijfspand aan de Deltageul 24 in Stellendam te openen en een nieuwe bedrijfsnaam te introduceren: WireNet in plaats van Computer Service Ouddorp.

Door Kees van Rixoort

Burgemeester Ada Grootenboer was naar de Deltageul gekomen om het WireNet-pand officieel te openen. Ze wees in haar korte toespraak op het belang van jonge ondernemers die initiatieven nemen. Yoran Kuiper is daar een schoolvoorbeeld van. Toen hij vijftien jaar was – vier jaar geleden - begon hij met Computer Service Ouddorp.
Kuiper richtte zich toen vooral op service rond computers en wifi, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Het sloeg enorm aan, vooral door in te gaan op steeds andere vragen van klanten, die voor ongeveer driekwart uit het bedrijfsleven komen, in een groeiende kring rond Stellendam. "Van het één komt het ander", legt Yoran Kuiper uit. "Nog steeds houden we ons bezig met computers en wifi, maar we doen nu veel meer. Netwerken, cloud-oplossingen, VOIP, internet of things, camerasystemen, alarmsystemen, intercomsystemen, smart home/smart business… We brengen klanten zelfs in contact met een partij die zonnepaneelsystemen levert." WireNet adviseert, levert, installeert, onderhoud en voert reparaties uit.
In het nieuwe ruimere pand in Stellendam kan Yoran Kuiper alle mogelijkheden veel professioneler laten zien. Ook beschikt hij nu over een ruimte voor presentaties, cursussen of uitleg. Verder is het nieuwe, representatieve onderkomen voorzien van een kantoor, een werkplaats met magazijn en een ontvangstruimte met balie. Het zag er allemaal pico bello uit
Op vrijdag de dertiende was het een drukte van belang aan de Deltageul. Klanten, collega-ondernemers, familie, vrienden en kennissen liepen over de rode loper naar binnen om Yoran Kuiper tussen de ballonnen, hapjes en drankjes te feliciteren en het nieuwe pand te bewonderen.