Afbeelding
Foto:

Tommy van den Hooven kampioen van Nederland judo

OUDDORP – Vorige week vond in Leek het NK plaats voor jongens en meisjes onder de 15 jaar. Via de districtskampioenschappen (3 weken geleden) had Tommy van den Hooven (14 jaar, uit Ouddorp) zich als districtskampioen weten te plaatsen voor dit nationale kampioenschap.

Tommy, trainend bij Mahorokan uit Maassluis, wist het hele seizoen al zijn toernooien waaraan hij deelnam al te winnen en was op dit NK torenhoog favoriet. En hij maakte deze favorietenrol zeker waar.
In de klasse onder de 66 kg had Tommy in al zijn partijen niet meer dan één minuut nodig om zijn tegenstander met vol punt te vloeren. In zowel de halve finale (tegen Raghunath, ZH) als in de finale (tegen De Boer, MN) was de eerste aanval al goed voor de winst. Het kampioenschap van Nederland is een terechte beloning voor hem.
Naast Tommy wist ook zijn clubgenoot Joshua de Lange (-46 kg) de titel voor zich op te eisen. Verder haalden Tobias Bosveld (-50 kg) en Phaedra Kappers (-57 kg) brons, waardoor Mahorokan kan terugkijken op een zeer succesvol verlopen Nederlands kampioenschap.