Afbeelding
Foto:

Oud ontmoet jong op peuterspeelzaal 'De Hummelhoek'

DIRKSLAND – Maandagmiddag 9 april kreeg peuterspeelzaal De Hummelhoek in Dirksland 4 bewoners van verzorgingshuis Geldershof op bezoek.

De leidsters Ellen van Antwerpen en Petra Biesheuvel vonden het een leuk idee de bewoners van Geldershof een keer uit te nodigen op de peuterspeelzaal. Waarom? De leidsters brengen zo de peuters in contact met ouderen. En voor de ouderen zorgt het contact met de kinderen voor ontspanning en gezelligheid. Het is leuk om te zien dat de bewoners van Geldershof zo genieten van de gewone dagelijkse dingen die peuters doen, zoals tekenen, blokken bouwen en voorgelezen worden. En de peuters hebben genoten van de extra aandacht van de 'opa's' en 'oma's'.
De leidsters zochten contact met de dagbestedingscoach Denise en zij was ook meteen enthousiast. Zo konden de bewoners gezellig kennis komen maken met onze peuters. Er werd gezamenlijk gegeten en (koffie) gedronken, natuurlijk was er iets lekkers voor bij de koffie. De kinderen konden daarna laten zien hoe goed zij konden gymmen. Als afsluiting werden er nog een aantal leuke liedjes gezongen. De kinderliedjes die de bewoners van Geldershof nog kenden, zongen ze vrolijk mee. De bewoners, de juffen en de peuters hebben van deze gezellige middag genoten.