Afbeelding
Foto:

51 equipes aan de start bij de eerste Rotary GO Rally

GOEREE-OVERFLAKKEE – Er verschijnen twee gele Kevers aan de start. Evenals een Porsche 356B uit 1965, een Mercedes 170 SV uit 1953 en nog een aantal oldtimers. Die komen uit in de Vintageklasse van de Rotary GO Rally. Daarnaast telt dit nieuwe evenement de Tourklasse voor 'gewone' auto's. De Rotary GO Rally is op zaterdag 21 april. Om halfelf geeft burgemeester Ada Grootenboer de eerste startschoten op het parkeerterrein van Tieleman Keukens.

Door Kees van Rixoort

De Rotary GO Rally is een sportieve toertocht over heel Goeree-Overflakkee, ook over allerlei polderweggetjes. De deelnemers vinden hun weg via het zogenoemde bolletje-pijltje-systeem. De route staat in het routeboek dat de deelnemers bij de start ontvangen. Een equipe bestaat per auto uit een rijder en een kaartlezer. De tocht is geen wedstrijd, maar er zijn wel prijzen te winnen. En wel door onderweg de opgegeven opdracht als beste uit te voeren.
De inschrijving voor de eerste Rotary GO Rally is voorspoedig verlopen. De organiserende serviceclub wilde vijftig equipes interesseren voor de tocht. Dat is gelukt. Er verschijnt zelfs één auto meer aan de start.

Westplaat

Elke equipe betaalt inschrijfgeld. Daarnaast heeft de Rotary sponsors weten te werven voor de autotocht over het eiland. De opbrengst is bestemd voor woonvoorziening De Westplaat in Sommelsdijk. De Westplaat is een woonvoorziening van Sjaloom Zorg. Het geld van de Rotary GO Rally gaat naar de aankleding van het balkon met meubilair. Dit in aanvulling op het zonnescherm dat in januari in gebruik is genomen. Een en ander zorgt ervoor dat de bewoners in de zomer lekker van het zonnetje kunnen genieten.
Wie de deelnemende auto's, waaronder een Aston Martin, wil zien, is welkom op het parkeerterrein van Tieleman Keukens. Daar starten de equipes vanaf halfelf, steeds met een minuut tussentijd. Tussen halfeen en halftwee is de lunch bij Het Bolbaken in Herkingen en tussen halfvier en vijf uur arriveren de deelnemers bij Strandclub Zee aan de Brouwersdam voor de prijsuitreiking en de afsluitende barbecue.