Afbeelding
Foto:

Open dag bij Uitvaartverzorging M.H. van de Ven

'De mogelijkheden voor de familie zijn oneindig'

MIDDELHARNIS – Wie vroeger te maken kreeg met een uitvaartverzorger, kreeg te horen dat de uitvaart zo en zo zal plaatsvinden. Er was maar weinig te kiezen. Maar anno 2018 is de situatie heel anders. Uitvaartverzorging M.H. van de Ven wil laten zien dat er volop keuze is en dat de persoonlijke wensen van de familie centraal staan. Op zaterdag 21 april houdt Van de Ven open dag in en rond rouwcentrum Media Vita in Middelharnis.

Door Kees van Rixoort

"We organiseren een open dag om de bekendheid te vergroten en mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden", vertellen Giel van de Ven en Theo Struik, beiden uitvaartleiders. "Er is een zeker taboe rond dit onderwerp, al is dat de laatste jaren wel afgenomen. De uitvaart is beter bespreekbaar geworden." Dat de drempelvrees is afgenomen blijkt wel uit de voorgaande twee open dagen die Uitvaartverzorging M.H. van de Ven hield. Die trokken veel bezoekers naar Media Vita.
Wat is er op 21 april te zien? Voor de deur staat een klassieke Engelse rouwwagen. Daar is ook Wagemaker Marmer en Graniet te vinden. Die laat de mogelijkheden zien op het gebied van grafmonumenten. Binnen heeft Van de Ven de grote zaal, die ruimte biedt aan 150 personen, omgetoverd in een 'markt' met informatieve kramen. Aanwezig zijn Van Dis Assurantiën, een notaris van Benschop en Sterling, mediator Van den Ouden, het crematorium Hoeksche Waard, twee spreeksters, drukkerij Printwrx, een kistenmaker uit Capelle aan den IJssel, DB Jeroen de Boed voor licht en geluid, de gemeente Goeree-Overflakkee en Family Cards. In een deel van de zaal toont Van de Ven de 'kerkopstelling'. Uitvaartdiensten komen veelvuldig voor in Media Vita; ook andere uitvaartondernemingen maken gebruik van het centrum in Middelharnis.

Persoonlijk

Vanzelfsprekend is ook Uitvaarverzorging M.H. van de Ven present op de open dag. Bezoekers kunnen uitgebreid kennisnemen van de mogelijkheden die Van de Ven in huis heeft. Die mogelijkheden zijn onbeperkt, geven Giel van de Ven en Theo Struik aan. "Je kunt kiezen uit wel vijfhonderd kisten. Elke uitvaart is maatwerk. Alles draait om persoonlijke aandacht en persoonlijk contact, waar we de tijd voor nemen. Wij spreken ook niet over cliënten, maar over families. Wij verkopen geen product. Wat wij doen is echt mensenwerk. Het meedenken en adviseren moet uit je hart komen."
Beide uitvaartleiders zijn ervan overtuigd dat dit de rouwverwerking, die direct begint na het overlijden, ten goede komt. Niet voor niets krijgen ze vaak te horen: "Ik ben zo blij dat u met ons meedenkt..." Muziek, het tonen van foto's op een scherm, eten en drinken, het laten dragen van de kist door familieleden – de mogelijkheden zijn oneindig.
Media Vita beschikt naast de grote zaal over een mortuarium, drie met zorg ingerichte familiekamers en een verzorgingskamer voor de overledenen. Geheel passend bij het enorme scala aan mogelijkheden, kan Van de Ven daar ook de wens tot rituele wassing realiseren. De familiekamers zijn van buitenaf voor de familie bereikbaar met een tag, 24 uur per dag, zodat familieleden altijd hun opgebaarde dierbare kunnen bezoeken. Uitvaartverzorging M.H. van de Ven beschikt over een zwarte en een grijze auto. Niet elke familie kiest nu eenmaal voor een zwarte rouwauto…
Vermeldenswaard is nog dat Van de Ven zo groen en duurzaam mogelijk opereert. Daarom liggen er zonnepanelen op het dak van Media Vita, is er ledverlichting en wordt het pand deels elektrisch verwarmd.

Open dag

De open dag op zaterdag 21 april duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Media Vita is te vinden aan de Westelijke Achterweg 3 in Middelharnis. Het telefoonnummer is 0187 – 642428. Meer informatie: www.uitvaartverzorgingvandeven.nl.