Twee foto's uit de serie Natasja Zegers – Van Heest die is genomineerd voor de Coiffure Award.
Twee foto's uit de serie Natasja Zegers – Van Heest die is genomineerd voor de Coiffure Award. Foto:

Natasja is genomineerd voor de 'Oscar' voor kappers

GOEDEREEDE – De spanning stijgt deze week bij kapsalon Hairdreams in Goedereede. Eigenaar Natasja Zegers-van Heest is genomineerd voor de Coiffure Award. Aanstaand weekend is de uitreiking. "Vooral op de dag zelf ben ik wel zenuwachtig."

Door Martijn de Bonte

De Coiffure Award is een fotografiewedstrijd voor Nederlandse kappers. Haarstylisten in het hele land worden uitgenodigd om een fotoserie met maximaal 4 foto's in te sturen. Per regio worden er tien series genomineerd voor de Award. Natasja Zegers-van Heest hoorde in maart dat ze bij de beste tien haarstylisten hoort van Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. "Ik ben al 14 jaar kapster en ik doe mee om te meten of ik nog steeds op de goede weg ben. Ik was daarom erg blij toen ik hoorde dat ik ben genomineerd voor de prijs." Voorafgaand aan het gala jureren Britse topkappers de inzendingen. "Het is een kwestie van smaak, je weet niet precies waar ze op gaan letten, dat maakt het iedere keer weer spannend." Natasja heeft al vaker meegedaan aan de wedstrijd, in 2013 werd ze eerste, daarnaast behaalde ze meerdere keren de tweede en derde plek.

De fotoserie is al in januari gemaakt. "De inspiratie haal ik uit allerlei verschillende dingen. Als ik iets zie wat mij inspireert, dan maak ik een notitie op mijn telefoon. Dat kan een plant zijn, of een bijzondere lichtinval. Deze serie is geïnspireerd door het countrygevoel, dat ik zag bij Ilse de Lange. Samen met de fotograaf en stylist hebben we dat thema verder uitgewerkt. Zowel de haarkleuren, de verlichting, kleding en accessoires zijn afgestemd op het countrygevoel. Alles moet kloppen."

"Op één dag worden vier verschillende modellen gestyled en op de foto gezet. We zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds bezig geweest. Het is hard werken, vooraf train ik om goed voorbereid te zijn. Het lastigste kapsel was het hoge, opgestoken haar. Daar zijn we minstens vier uur mee bezig geweest. Het is helemaal echt, we hebben geen kunsthaar gebruikt."

Het werk van kapster doet de Goereese iedere dag met veel plezier. "Elke keer als er iemand in de stoel komt zitten, doe je je uiterste best om die persoon zo mooi mogelijk te maken. Het grootste compliment is als een klant na afloop in de spiegel kijkt en de ogen zelfverzekerd gaan stralen. Dan heb je als kapper je werk goed gedaan."

Afbeelding