Wethouder Frans Tollenaar hijst met Belgische zeilertjes de vlag ten teken dat het seizoen 2018 is gestart.
Wethouder Frans Tollenaar hijst met Belgische zeilertjes de vlag ten teken dat het seizoen 2018 is gestart. Foto:

Internationaal zeilevent bij opening van toeristisch seizoen 2018 Port Zélande

OUDDORP – Afgelopen weekeind stond Marina (en Yachtclub) Port Zélande en Center Parcs Port Zélande in het teken van een feestelijke opening en start van het toeristisch seizoen 2018. Managers waaronder Co Schot, Peter de Regt, Rob Snel en Henk v.d. Kruk hadden vrijdagmiddag de handen in één geslagen voor een bijeenkomst met ludieke happening bij het havenkantoor. Dit aan de vooravond van het internationale zeilevent Optispring waaraan meer dan 200 geselecteerde jeugdige deelnemers, in de leeftijd van 8 tot 15 jaar, afkomstig uit 10 landen deelnamen.

Door Jaap Ruizeveld

Een jaarlijks zeilevent bij de seizoenstart dat internationaal in de belangstelling staat van trainers en hun pupillen van Australië tot de Kaaimaneiland en Zuid-Afrika en dichterbij uit België, Duitsland en uiteraard ons eigen land. Met als inzet de Grevelingencup. Wethouder Frans Tollenaar was uitgenodigd voor de officiële openingshandeling. Samen met een Belgische deputatie hees hij de vlag. Dit alles muzikaal omlijst door een coverband met een eigen tekst(Port Zélande) op de hit Zoutelande van BlØF. Daarnaast was er aandacht voor het feit dat de ruim 700 cottages op het park volledig zijn gerestaureerd en uitnodigend zijn aangepast aan de wensen van toeristen en recreanten.

Samenwerken

Tollenaar prees de samenwerking van de verschillende ondernemers die Port Zélande attractief op de recreatiekaart zetten. Die de hotspot Brouwersdam op de scheidslijn van twee provincies, direct aan het grootste zoutwatermeer van West-Europa de Grevelingen, tot ver over de landsgrenzen bekendheid geven. "Juist die samenwerking is nodig omdat recreanten steeds andere wensen hebben om hun vrije tijd en vakanties door te brengen. Daar moet je op in blijven spelen. De wethouder noemde als voorbeelden drijvende recreatieverblijven als tegenhanger van afname van ligplaatsen en het versterken van de bootverhuur".

Kansen

"Als dat alles in afstemming gebeurt met de uitgangspunten van de Gebiedsvisie, de partners daarin en passend in de natuur en het groen dan wordt er een sterke markt neergezet. Met de te verwachten verbetering van de waterkwaliteit van de Grevelingen bij het realiseren van de doorsteek in de Brouwersdam, waarbij het getij eb en vloed terugkeren. De Brouwersdam biedt unieke kansen en partners moeten die samen oppakken. Van informatiecentrum (Staatsbosbeheer) tot managers in de veelheid van watersportattracties en onder andere surfopleidingen".