Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 25 april a.s is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Rommelmarkt in de Victoriahal

Zaterdag 14 april wordt er weer rommelmarkt gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. Er zijn twee grote hallen met 80 tafels. De markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

GOEDEREEDE

Hoodse marktdag

Buurtvereniging 't Hood' organiseert een Hoodse marktdag op zaterdag 14 april van 9.00 uur tot 15.30 uur. Dit is een gezellige ontmoetingsplek met een veertigtal kramen waar allerlei waar wordt aan geboden. De school van het Havenhoofd verzorgt de dranken en diverse lekkernijen, zoals vis broodjes en patat, koffie, thee e.d. De markt wordt gehouden aan het Duinroosplein/Breenstraat.

C.V.B. Goeree

Op donderdag 12 april komt de familie Tanis een presentatie houden over Malawi, t.b.v. de stichting Stephanos, de bijeenkomst van de C.V.B. Goeree wordt gehouden in verenigingsgebouw Oostdam aan de Jongkoenstraat. Aanvang 20.00 uur. Meer info via 0187- 683223.

LANGSTRAAT

Rommelmarktspullen gevraagd

Op zaterdag 9 juni organiseert de belangenvereniging Langstraat weer een gezellige rommelmarkt in en nabij het verenigingsgebouw "De Keet" aan de Beatrixstraat 22 in Langstraat, van 10:00 tot 15:00 uur. (één kilometer voorbij Achthuizen). De opbrengst van de markt is bestemd voor het onderhoud van het verenigingsgebouw. Het (houten) gebouw wordt met veel plezier vrij intensief gebruikt en dus er zijn relatief veel onderhoudskosten. Heeft U nog overtollig speelgoed, huisraad of andere zaken op zolder of in de schuur staan? Dit wordt graag in ontvangst genomen. Bijna alles is welkom behalve grote meubels, computers en grote T.V's. U kunt de spullen brengen op de laatste zaterdag van de maanden april en mei tijdens het 'borreluurtje' van 15:30 tot 17:30 en ook op vrijdagavond 8 juni vanaf 19:00 tot 21:00 uur. Of bel om een afspraak te maken naar: Peter Rozenbrand. Tel. 06-13719076. Bruikbare kleding kan ingeleverd worden bij Bep Grielen, Langstraat 8b, Langstraat (Tel.06-11090039).

MELISSANT

Uitvoering De Vrolijke Fluiters

Donderdag 19 april geven de Vrolijke Fluiters een uitvoering in de Melishof. De blokfluitleerlingen zullen zich van hun beste kant laten horen in een afwisselend programma. Familie, vrienden en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze uitvoering bij te wonen. Dit muzikale optreden begint om 16.45 uur. Meer informatie is verkrijgbaar bij M. de Lange-van Buren, 0187-602620 of via aj-delange@kpnmail.nl

Koffieochtend 55+

Woensdag 18 april is er weer een koffieochtend in de Melishof. Bakker van Harberden is uitgenodigd en gaat iets vertellen over de geschiedenis van de bakkerij in Melissant. De aanvang is 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. De intree bedraagt: € 3,- dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers. Wilt u ook komen, maar u bent slecht ter been of heeft u geen vervoer, bel naar Dirk Spahr vd Hoek, tel 602411. U wordt dan opgehaald en thuis gebracht.

Gezamenlijke maaltijd 55+

Op woensdag 25 april is er een gezamenlijke maaltijd voor 55+-ers in De Melishof. Deze keer worden er heerlijke pasta's klaargemaakt met diverse sauzen. Inloop is vanaf: 17.15 uur. De maaltijd begint om 17.30 uur. Prijs: € 5,-. Opgeven kunt u bij: Dirk en Elly Spahr vd Hoek; tel 602411.

MIDDELHARNIS

Lunch PGGO

Het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee (PGGO) nodigt iedereen uit deel te nemen aan de jaarlijkse lunch, verzorgd door de leerlingen van het Edudelta College te Middelharnis. Tijdens de lunch kunt u met elkaar en met het bestuur van het PGGO ervaringen uitwisselen of gewoon gezellig praten. De lunch is op donderdag 12 april van 12.00 uur tot 13.30 uur.(kwart voor 12 deuren open) Komt u niet te vroeg in verband met de lessen, die nog gegeven worden. Adres: Edudelta College te Middelharnis. De ingang is via de Secretaris Nijghstraat. Partners en mantelzorgers zijn vanzelfsprekend ook welkom. Eigen bijdrage voor deze lunch: 6 euro per persoon. U kunt u opgeven voor deze lunch bij: Wil Noteboom, telefoon: 485256 E-mail: wilnoteboom@hotmail.com

Spullen voor rommelmarkt

Zaterdag 14 april is er weer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de hervormde gemeente Middelharnis in te leveren bij de Hoeksteen aan de Ring te Middelharnis. Van 10.00 -11.00 uur staan medewerkers voor u klaar om ze in ontvangst te nemen. Het is ook mogelijk spullen af te leveren op het industrieterrein aan de Lorentz 1.

Dans en gym 55+

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen. De gymles wordt gegeven door Carola Schenk en is iedere donderdag van 13.30 tot 14.00 uur. Internationale dans wordt iedere donderdag van 14.15 tot 15.00 uur gegeven door Annie Doornheim. Hier kunt u zonder partner aan deelnemen. Voor een proefles is men welkom aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Voor informatie kunt u bellen of mailen: tel. 483366 e-mail m.kieviet@zijngo.nl

Bingomiddag

De activiteitencommissie van het Ouderenwerk van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 25 april een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis. Zij hopen er een leuke gezellige middag met u te hebben. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de 1e ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 9 ronden bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor €1,- . Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

OOLTGENSPLAAT

Bingo OFB

Op vrijdag 13 april wordt weer de maandelijkse bingo gehouden in de kantine van v.v. OFB, Sportlaan 2. Bezoekers worden welkom geheten met een gratis gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst. Er kunnen 14 ronden worden gespeeld voor € 8,=. Aanvang bingo om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

OUDDORP

Italiaanse avond

Zaterdag 14 april wordt er een Italiaanse avond gehouden in De Houten Kaap. Alberto Napolitano & Miss Clementine treden op. Alberto Napolitano is een Italiaanse Chansonnier en wordt beschouwd als één van de erfgenamen van de populaire "Genoa school": De muzikale stroming van Paolo Conte, Fabrizio De André, Gino Paoli en vele andere grote Italiaanse songwriters. Napo zingt en speelt gitaar. Hij wordt begeleid door meester-pianist Andrea Vulpani en meester-violiste Alice Nappi. Zij ontvangen bevriende singer/songwriter Clementine Volker als gast en zij zal een aantal songs meezingen. Miss Clementine komt van 't eiland Goeree-Overflakkee en heeft net een nieuwe cd opgenomen in Nashville. Deze wordt in mei ge-released. Zij zingt in het Nederlands, Engels en Italiaans. www.albertonapolitano.eu en www.clementine.fm Kaartjes bestellen kan via http://www.houtenkaap.nl/

Notaris bij de 55+ club

Woensdag 18 april heeft de 55+ club in Ouddorp notaris Benschop uitgenodigd voor een infomiddag. Hij gaat de aanwezigen onder andere informeren over het gewijzigde erfrecht en het levenstestament. Er is gelegenheid vragen te stellen. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl Woensdag 25 april is het tijd voor het jaarlijkse reisje met aansluitend een buffet.

SOMMELSDIJK

Jeugddienst

In de Exoduskerk wordt op zondag 15 april een jeugddienst gehouden. Thema van deze dienst: Thuis.. altijd een feestje?! Aanvang; 10.00 uur. De kerk is te vinden aan de Dorpsweg 97a. Medewerking verleent troubadour Theo van Teijlingen.

STELLENDAM

Jeugddienst 13+

De Hervormde kerk (Bosschieterstraat 4) te Stellendam organiseert een jeugddienst met als thema: 'Game of Life'. Op 15 april in de middagdienst van 17.00 uur zal de dienst gericht zijn op jeugd 13+. De dienst zal worden geleid door ds D.Hoolwerf. 'Wat is geloven? Waarom zou de kerk belangrijk zijn in jouw leven?' licht ds Hoolwerf het thema toe. 'Het beeld van een Game is hier goed toepasbaar. Voor de meeste jongeren is dit een herkenbaar beeld, omdat ze graag en veel Gamen. De kerk en het geloof daagt hen uit het mooiste en uitdagendste spel te spelen. Geen gewoon spel, maar het Spel van het Leven.' Voor de eigen jeugd van de gemeente is het leuk als er ook jongeren uit ander gemeenten naar deze dienst komen. Na de dienst is er voor alle jongeren een gezellige ontmoeting in de Rank en worden er broodjes hamburger aangeboden.