Afbeelding
Foto:

Voorjaarsconcert van Mandolineorkest 'Estampida' in Exoduskerk

SOMMELSDIJK - Muziek maken is gezond voor lijf en leden! In bijna elk leven neemt muziek een onvervangbare plaats in. Het samen musiceren door middel van het bespelen van een instrument in een orkest is hier het summum van.

Het accent van het mandolineorkest Estampida ligt op klassiek, heel breed, uit alle stijlperioden. Op zaterdag 21 april geeft het orkest een voorjaarsconcert in de Exoduskerk. De gasten op het voorjaarsconcert zijn:
De Reizende Dichters van o-o-go; M.O. Melodia; De blokfluitensembles 'Allegro vivace' en 'Cunando' o.l.v. Elly Bakker.

Twee stukken worden door de o-o-go Reizende Dichters er uitgelicht. 1."Il lamente l'ira di Cerere" dat over de Griekse mythologie gaat. 2. De onvergetelijke songs van "Vera Lynn Forever"

De gehele blokfluitfamilie zal te horen zijn. Van de kleine sopraan blokfluit t/m de zeer grote subbasblokfluit.
Beide ensembles vormen één groot blokfluitensemble als ze samen met Estampida spelen in de dansen uit Tanzfolge 5 van M. Praetorius ( 1612).
In totaal zullen zo'n 14 blokfluitisten meespelen in deze zeer sprankelende combinatie!

De Reizende Dichters is een collectief van vrijetijdsdichters – dichters, die op enigerlei wijze een band hebben met Goeree-Overflakkee. o-o-go is het tijdschrift van De Reizende Dichters voor mensen die Nederlandse poëzie en proza willen lezen. Soms zullen de lezers worden verrast in Flakkees dialect (Ouwdurps of Plaets en wat daar tussen ligt).

De Exoduskerk is te vinden aan de Dorpsweg 97 en het concert begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.