Afbeelding
Foto:

Slotbijeenkomst UVV Goeree-Overflakkee

MIDDELHARNIS – Een licht weemoedig gevoel. Dat was er wel op 21 maart bij de slotbijeenkomst voor medewerkers van de Unie van Vrijwilligers Goeree-Overflakkee.

Inderdaad de slotbijeenkomst, omdat er geen bestuursleden meer beschikbaar waren om de afdeling draaiend te houden. Gelukkig betekent het eind van de organisatie niet dat de vrijwilligersactiviteiten zelf stoppen. Integendeel, de vrijwilligers gaan door met hun waardevolle werk, maar dan onder directe verantwoordelijkheid van de instelling waarin ze actief zijn.

De bijeenkomst was georganiseerd als een soort dank-je-wel voor alle vrijwilligers en het bestuur. Voorzitter Ben Fabert heette alle vrijwilligers hartelijk welkom. Maar liefst 170 personen waren naar de Prins Maurits Scholengemeenschap in Middelharnis gekomen om te genieten van een overheerlijk buffet en terug te kijken op de 37-jarige geschiedenis van de UVV Goeree-Overflakkee. Onder hen waren ook vertegenwoordigers van CuraMare voor de vrijwilligers in het ziekenhuis, Geldershof, Ebbe en Vloed, van Vroonlande uit Dirksland en van Careyn voor het activiteitencentrum Reginahof in Dirksland.

Historie

Fabert blikte terug op de historie van de UVV op Goeree-Overflakkee. Hij vertelde over de oprichting op 27 mei 1981 in Dirksland. Toen ging op initiatief van Lia Roodzant een werkgroep van start die projecten voor vriendschappelijk contact in Vroonlande en een gastvrouwendienst voor het ziekenhuis voorbereidde. Deze projecten startten in oktober 1981. Binnen enkele maanden waren al meer dan 30 vrijwilligers actief. In de loop van de jaren kwamen er ook projecten voor begeleid zwemmen in de Gooye, voor ouderen in Geldershof en Ebbe en Vloed. De UVV groeide uit naar een organisatie van ruim 280 vrijwilligers met vastgelegd beleid, eigen regels en richtlijnen.

Mevrouw Hoogervorst, lid van de raad van bestuur van CuraMare, sprak een speciaal dankwoord uit aan het adres van ieder van de terugtredende bestuursleden. Zij memoreerde dat er achter de schermen veel komt kijken om er voor te zorgen dat alles als het ware gesmeerd loopt. Als blijk van waardering kregen de bestuursleden een cadeaubon en een kleurrijk boeket.

Mevrouw Hoogervorst sprak ten slotte uit dat zij zich vanaf nu verantwoordelijk voelt voor de vele vrijwilligers. Zij hoopte dat de inhoud van de activiteiten 'gewoon' kan blijven doorgaan. Na afloop ging iedereen naar huis met een geurig cadeau.