Afbeelding
Foto:

G-voetbal De Jonge Spartaan:

Met een klein beetje hulp bijdragen aan groot geluk

MIDDELHARNIS - Enkele jaren geleden zijn De Jonge Spartaan en Zuidwester met elkaar aan de slag gegaan om het aangepast sporten, het G-voetbal, binnen de vereniging terug te laten keren. Zoals afgesproken zou Zuidwester zich langzamerhand terugtrekken uit het G-voetbal, waarmee het een echte verenigingsactiviteit is geworden. Alle betrokkenen, van trainers tot scheidsrechters, zetten zich dan ook op vrijwillige basis in voor het voetbal, zoals gebruikelijk binnen de vereniging.

Om het G-voetbal ook in de toekomst te kunnen blijven aanbieden zijn er enkele nieuwe enthousiaste mensen nodig die een aantal keer gedurende het voetbalseizoen inzetbaar zijn. Vooral op de zaterdagen wanneer er competitie gespeeld wordt, staat de bezetting onder druk.
De groep voetballers bestaat uit ca. twintig spelers tussen de 16 en 36 jaar oud, waarvan ruim de helft deelneemt aan de competitiewedstrijden. Het G-team is een leuke, sociale groep voetballers die vast op donderdagavond traint en ongeveer twintig wedstrijden per jaar voetbalt. Het team is al eens kampioen geworden, maar de prestaties zijn ondergeschikt aan al het plezier dat met elkaar beleefd wordt!

Om als begeleider/ trainer actief te zijn bij het G-voetbal is het van belang dat je enige affiniteit met voetbal hebt en over inlevingsvermogen beschikt. Een trainersachtergrond is geen voorwaarde, net zo min als een professionele zorgachtergrond. Enthousiasme voor het G-voetbal is de belangrijkste voorwaarde.

Mocht je het belang van het G-voetbal op Goeree-Overflakkee onderschrijven en geïnteresseerd zijn om hieraan bij te dragen, dan kan er in contact worden getreden met hoofdtrainer Chris van der Weele. Chris is wekelijks op donderdagavond en zaterdag op sportpark Spartacus te vinden en telefonisch bereikbaar via 06 26 70 27 69. Ook kun je een mailtje sturen aan c.vanderweele@tele2.nl

De invulling van je activiteiten kan in goed overleg bepaald worden, hierbij wordt benadrukt dat het niet zo is dat men iedere week beschikbaar hoeft te zijn en het ook niet bezwaarlijk hoeft te zijn wanneer je alleen op wedstrijddagen wenst aan te sluiten.