Wilko van Dam maakte deze foto van de winnende kinderen.
Wilko van Dam maakte deze foto van de winnende kinderen. Foto: Wilko van Dam

Mooiste Kijk bij de Boer-kleurplaten leveren acht traptractors op

MIDDELHARNIS – "Veel plezier, veel veilige kilometers en geen snelheidsovertredingen." Die wensen kregen de winnaars van de kleurwedstrijd van Kijk bij de Boer mee, naast een groot applaus. De negen winnaars gingen donderdagavond 5 april met hun cadeau, een traptractor, de deur uit bij notariskantoor Benschop & Sterling in Middelharnis, sommige zelfs al rijdend.

Door Kees van Rixoort

Ook aan de achtste editie van Kijk bij de Boer was een kleurwedstrijd verbonden. De organisatie had kleurplaten uitgedeeld op alle basisscholen op Goeree-Overflakkee. Wie er op die manier niet in was geslaagd een exemplaar te pakken te krijgen, kon ook een kleurplaat downloaden. Tijdens Kijk bij de Boer, zoals gebruikelijk op Tweede Paasdag, stonden bij alle deelnemende bedrijven bussen klaar om de gekleurde werkjes in te deponeren.
Zeker vier- tot vijfhonderd kleurplaten kwamen uit de bussen. De stapel ging naar notaris Sterling, die er nog een pittige klus aan had om de winnaars te bepalen. "Ze waren allemaal mooi", zei hij tijdens de prijsuitreiking, gezeten naast een rij van acht kleurige traptractors van bekende merken als Massey Fergusson, Deutz-Fahr, New Holland en John Deere.
Uiteindelijk lukte het de notaris om acht, eigenlijk negen, winnaars te bepalen. Het ging om Joamaee van Gemerden (1 jaar), Mila Verlaan (2), Mick Koese (3), Oscar en Jonathan de Heus (een tweeling van 4), Olivier de Laat (5), Jean-Paul Dogterom (6), die volgens Sterling een waar kunstwerk had gemaakt, Madelein van der Ham (7) en Johan Koetsveld (8). Er waren winnaars uit Dordrecht en Rotterdam, wat bewijst dat Kijk bij de Boer aantrekkingskracht heeft in de wijde omgeving. Volgens de organisatie zijn er ook elk jaar Duitse bezoekers en stonden er deze aflevering zelfs Chinese tekens in een van de gastenboeken.
De traptractors zijn beschikbaar gesteld door bedrijven die Kijk bij de Boer een warm hart toedragen. Het evenement is bedoeld om te laten zien wat agrarisch Goeree-Overflakkee allemaal in huis heeft. "Wij zorgen voor aardappelen, friet, boterhammen en melk", aldus een van de organisatoren tijdens de prijsuitreiking. "Daar zijn we fier op en daarom houden we elk jaar een open dag én een kleurwedstrijd."