Afbeelding
Foto:

Zaterdag Tulpenwandeltocht

MIDDELHARNIS - Zaterdag 14 april staat de zevende Tulpenwandeltocht door polders en over dijken rond Middelharnis weer op de agenda.

De voorbereidingen zijn in volle gang en de organisatie van de Tulpenwandeltocht verwacht - en hoopt - op veel deelnemers. De opbrengst van deze Tulpenwandeltocht is, zoals gebruikelijk bestemd voor lokale goede doelen. De goede doelen voor deze editie zijn: Stichting Best Buddies GO en Stichting De Klup GO. Laatstgenoemde stichting dit jaar ook nog eens hun 30-jarig bestaan.

De start en finish zijn zoals andere jaren bij MSV & AV Flakkee aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. De organisatie heeft vier mooie routes vastgesteld. De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn: 10, 17½, 25 en 40 km. De 2 langste afstanden starten om 8.00 uur en de overige afstanden om 9.00 uur. Op veler verzoek bestaat voor de tweede keer de mogelijkheid om de route van de 25 km in de middag te fietsen, start om 13.00 uur. Deze route is ook geschikt voor scootmobielers.

Vanwege de vele verzoeken om veel tulpenvelden te mogen bewonderen worden de deelnemers aan de 10 km vanaf het terrein van MSV & AV Flakkee per bus of taxibusje vervoerd naar de Groeneweg in Nieuwe-Tonge. Vanaf daar wandelen ze o.a. door kleurrijke polders en mooie natuur naar de kantine van MSV & AV Flakkee. Stempelposten worden ingericht bij Modelvliegclub SDGO, café De Tram, Manege Oostmoer en Jachthaven Atlantica. Ook dit jaar is de 40 km weer aan de route toegevoegd. Van de in totaal 1246 deelnemers aan de vorige editie liepen er 63 de langste afstand.

Inschrijven kan alleen op zaterdag 14 april vanaf 07.30 uur in de kantine van MSV & AV Flakkee aan de Oostplaatseweg 1 te Middelharnis. Deelname bedraagt € 3,50 voor volwassenen en kinderen zijn gratis. De opbrengst van het inschrijfgeld en de sponsoring komt geheel ten goede aan de genoemde goede doelen.

Overzicht starttijden:
08.00 - 10.00 uur 25 en 40 km
09.00 - 12.00 uur 10 en 17½ km
13.00 - 14.00 uur 25 km fietsers en scootmobielers

In verband met drukte bij het parkeren wordt deelnemers uit de nabije omgeving gevraagd zo veel mogelijk op de fiets naar het evenement te komen. Deelnemers aan de fietstocht, die met auto voorzien van een fietsendrager komen, worden vriendelijk verzocht gebruik te maken van de parkeerterreinen van WEBEGO aan de Pascal 40 en de Jonge Spartaan aan de Oostplaatseweg 19 te Middelharnis.

Nadere informatie is te verkrijgen via de www.facebook.com/tulpenwandeltocht en de website van MSV & AV Flakkee (www.avflakkee.nl).