Afbeelding
Foto:

Wandel (weer) mee met de Nationale Diabetes Challenge!

GOEREE-OVERFLAKKEE - Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim € 9.200 en dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. Toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. Wij gaan ze daarbij helpen.

Ook dit jaar doet Zorggroep Haringvliet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC).
Vorig jaar deden huisartsenpraktijk Westplaat (Sommelsdijk) en Kop van 't Eiland (Ouddorp) mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Er is gebleken dat de wandelgroepen daadwerkelijk bijdragen aan een betere leefstijl van de wandelaars. Zowel lichamelijk als psychisch voelt men zich beter.
Vooralsnog vanuit één locatie op het eiland, is het mogelijk om aan te sluiten en mee te wandelen. Evenals vorig jaar doet Huisartsenpraktijk Westplaat uit Sommelsdijk mee met de NDC.

De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Het doel is om vanaf april in 16-20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Tijdens wekelijkse wandelingen wandelt een zorgverlener van de praktijk mee. Tijdens de afsluitende vierdaagse wordt 5, 10 of 15 km gewandeld. De vierde dag van die vierdaagse gaat de groep, met diegenen die dat willen, naar Amsterdam om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival.

Huisartsenpraktijk Westplaat organiseert een informatiebijeenkomst over NDC op woensdag 4 april om 19.00 uur in de praktijk in Sommelsdijk, Antoon Coolenstraat 110.
De wekelijkse wandelingen zullen zijn op maandagavond. De eerste avond staat ingepland op maandag 16 april om 18.30 uur.
Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom!
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation om zoveel mogelijk Nederlanders met diabetes in beweging te brengen.
Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org.
Meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelgroepwestplaat.
Indien u meer informatie wenst over de wandelgroep of aanwezig wilt zijn op de informatiebijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Huisartsenpraktijk Westplaat: Trix Joustra, Praktijkondersteuner, telefoonnummer 0187-482144 of via e-mail: tjoustra@ezorg.nl.