200 leerlingen krijgen weerbaarheidslessen

MIDDELHARNIS - Afgelopen vrijdag verzorgde Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland zelfweerbaarheidslessen op de RGO te Middelharnis. Gedurende de gehele dag gaf Jinmu Kwan Nederland aan de hand van hapkidotechnieken zelfweerbaarheidslessen aan in totaal ongeveer 200 leerlingen van verschillende Mavo-, Havo-, Atheneumklassen en de Internationale Schakelklas. Hoofdtrainer Jeroen Maliepaard werd bijgestaan door vier studenten: Barry Kieboom, Alice Troost, Wim Middelkoop en John van Es.

Na een lichte warming up en wat rek- en strekoefeningen, werden de enthousiaste leerlingen verdeeld in twee groepen. Aan de ene kant van de zaal waren de doffe dreunen hoorbaar van het afkloppen op de mat. Dit gebeurde tijdens het oefenen van valbreektechnieken. Zelfweerbaarheid is niet alleen verdedigen, maar ook zorgen voor bescherming van vitale delen tijdens een val. Aan de andere kant van de zaal was het een stuk stiller, daar lag de focus op het uitvoeren van de technieken. Centraal stond een klem, een elleboogklem, welke je in verschillende situaties kon toepassen. De bedoeling was te laten zien dat zelfs als je maar één techniek goed uit kunt voeren, je jezelf uit veel situaties kan redden. De Hapkidovereniging bedankt de docenten en de leerlingen voor de leuke en sportieve dag!

Mensen die meer willen weten over Jinmu Hapkido kunnen een kijkje komen nemen, of meedoen, tijdens een training bij TotalBody Health Centre te Stad aan 't Haringvliet. Er wordt getraind op woensdag en vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 11.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met Jeroen Maliepaard, 06-50204183.