Informatiemiddagen Bijstand Werkt Samen

MIDDELHARNIS - Op 1 maart is de 'winkel' van Bijstand Werkt Samen geopend aan het Zandpad 70, dat is op D'n Diek. Veel mensen zullen het een beetje vreemd vinden: een 'winkel' voor Bijstandsgerechtigden? De organisatie legt uit: "Nee, wij zijn geen winkel, we zijn geen kantoor, maar we zijn een grote huiskamer. In de bijstand moet je ervaren, anders zul je nooit begrijpen hoe dat is. Toch willen wij de Flakkeese samenleving een beeld geven, ook al heeft u niets met de bijstand te maken. Het is immers een wereld waar je het liefst ver van weg blijft. Maar we zien vele passanten met een nieuwsgierig blik naar binnen kijken en waarschijnlijk met vraagtekens. Daarom organiseren wij iedere woensdag van 14.00 tot 15.00 uur een informatiemiddag. Dat is niet alleen voor mensen die in de bijstand zitten, maar voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp."

"Dat het concept Bijstand Werkt Samen werkt, hebben wij in deze paar weken al mogen ervaren. Het gaat om het verbinden van mensen in moeilijke omstandigheden, proberen de juiste weg te wijzen, te adviseren en gewoon met elkaar te praten. Zo kwam er een mevrouw die moet verhuizen naar een invalidewoning, haar partner is gehandicapt. Door allerlei omstandigheden zijn ze zowel financieel als qua gezondheid in de problemen gekomen. Een vrijwilliger meldt zich aan bij Bijstand Werkt Samen. Zij wil graag mensen helpen om zaken weer op de rit te krijgen. Een meneer meldt zich bij Bijstand Werkt Samen als klusjesman. Dan is 1+1 geen twee, maar heel veel. De mevrouw wordt geholpen door vele handjes met verhuizen, de klusjesman legt de laminaatvloer, met een statushouder als hulpje. De dames gaan proberen de papierwinkel weer op de rit te krijgen en de invalide partner van mevrouw kan eindelijk, na zeven maanden, weer in een bed slapen. Het is maar een klein voorbeeld hoe mensen (in de bijstand) elkaar kunnen helpen.

Iedereen is welkom bij Bijstand Werkt Samen. De koffie staat klaar. De openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 0187-664995.