Afbeelding
Foto:

Workshop 'Aan de slag met de IVN-Natuurkoffer'

DIRKSLAND - Wil jij voor de bewoners van de zorgcentra van CuraMare een leuke, groene natuuractiviteit verzorgen? Dan is de workshop IVN Natuurkoffer wat voor jou! De workshop vindt plaats op maandagavond 9 april in de Geldershof te Dirksland. De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

De Natuurkoffer zit boordevol ideeën om met ouderen, die niet meer zo makkelijk de deur uit kunnen, de natuur te laten beleven. Als begeleider ga je met de koffer op groene visite bij de bewoners van één van de vier zorgcentra van CuraMare, om hun zintuigen te prikkelen. Denk aan de geur van dennennaalden, het zien van natuurbeelden, het voelen van een mooie schelp of een ruwe bolster van een kastanje. Hierdoor komen herinneringen naar boven die aanleiding zijn voor een gesprek.
Tijdens de workshop wordt ingegaan op datgene waarmee je te maken krijgt tijdens het geven van de natuurkofferactiviteit en gaan we zelf ook oefenen met het geven ervan. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Anne Marijke Elema, tel; 06-30780960. Aanmelden: www.ivn.nl/nk-curamare2018.

"Dus vind je het leuk om met ouderen te werken, houd je van de natuur en heb je wat tijd om geregeld met de Natuurkoffer op pad te gaan naar de bewoners van Ebbe & Vloed, Nieuw Rijsenburgh, Geldershof of De Vliedberg? Dan zoeken we jou!" aldus de mensen van IVN Zuid-Holland.

IVN Goeree-Overflakkee is een vereniging die door middel van natuur- en milieueducatie jong en oud van de natuur en onze leefomgeving wil laten genieten. Actieve natuurbeleving en zelf ervaren staat hierbij centraal. Met de IVN Natuurkoffer richten we ons in het bijzonder op ouderen die niet meer zo makkelijk naar buiten kunnen. Door de natuur mee naar binnen te nemen, geven we hen ook een mooie natuurervaring.

De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door CuraMare en IVN Zuid-Holland.