Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 11 april een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

MIDDELHARNIS

BoekStart-coach

Iedere dinsdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur is de BoekStart-coach van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta aanwezig bij het Centrum voor Jeugd en Gezin en iedere woensdagmiddag is de BoekStart-coach van 13.30 tot 14.30 uur speciaal voor jou en je baby in de bibliotheek van Middelharnis. Daar geeft de BoekStart-coach informatie over de collectie babyboekjes, legt uit hoe je deze kunt lenen en geeft tips hoe je de boekjes kunt gebruiken samen met je baby. Loop op dinsdagmorgen eens binnen bij het CJG of op woensdagmiddag bij de bibliotheek van Middelharnis, je bent van harte welkom. Het CJG is te vinden aan de Juliana van Stolberglaan 19.

Spreekuur Ketenzorg Dementie

Op dinsdagmiddag 3 april verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Dit maandelijkse spreekuur vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats van 14.00 tot 15.00 uur. Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kunt je terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie? Heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont? Of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kun je terecht bij het spreekuur. Het spreekuur Ketenzorg Dementie is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend.

Inzamelen goederen Roemenië

Op zaterdag 7 april 2017 is er weer de maandelijkse inzameling van hulpgoederen ten behoeve van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. De vrijwilligers staan die zaterdag klaar tussen 09.30 en 11.30 uur in de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Vragen? Bel 603051 of 484228, of mail naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

OOLTGENSPLAAT

Bingo

Woensdag 4 april wordt er weer bingo gehouden in verenigingsgebouw 't Centrum aan de Weesmolenstraat 12. De organisatie is in handen van de A.S.V. Oostflakkee. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De aanvang is 14.00 uur.

Breicafé

Op donderdag 12 april a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Open speelmorgen PSZ 'Prinses Amalia'

Voor woensdag 28 maart organiseert christelijke peuterspeelzaal 'Prinses Amalia' in Ouddorp weer een open speelmorgen. Peuters zijn samen met hun ouder(s)/begeleider(s) van harte welkom om de sfeer eens te proeven. De inloopmorgen is van 09.30 tot 11.00 uur. Voor u als ouder(s)/begeleider(s) staat de koffie en thee klaar, terwijl uw kind lekker binnen en/of buiten kan spelen. Heeft u op voorhand al vragen, bel gerust naar 0187-687983 of b.g.g. 0187-680646. We hopen u te mogen ontmoeten op Margrietweg 6 (ingang via de Wilhelminaweg).

Zeskamp

Net als vorige jaren wil de Oranjevereniging Ouddorp een spectaculaire zeskamp organiseren, maar dat kan niet zonder enthousiaste deelnemers. Wie tussen de 14 en 99 jaar is en een leuk vriendengroepje heeft, kan zich opgeven van lecajora@kpnmail.nl.

Kleedjesmarkt

Voor Koningsdag 2018 organiseert Oranjevereniging Ouddorp zijn traditionele Kleedjesmarkt in de ring van Ouddorp. Deze markt wordt georganiseerd voor jong en oud, die oude of nieuwe spullen willen verkopen. Als je zeker wilt zijn van een plaatsje, is het wel handig als je je opgeeft bij het de organisatie. Doe dit via mailadres lecajora@kpnmail.nl. Ook voor info kunt u mailen naar dit adres. Wie een muziekinstrument wil bespelen, mag dat natuurlijk ook.

OUDE-TONGE

Open schuur

Zaterdag 31 maart wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

50 jaar plaatselijke commissie

Dit jaar bestaat de Plaatselijke Commissie Oude-Tonge 50 jaar. Dit wordt gevierd op woensdag 18 april. Een ieder wordt uitgenodigd voor deze gezellige middag van 14.00 tot 17.00 uur in het infocentrum, Bernhardstraat 27. Een kopje koffie met iets lekkers zal niet ontbreken, alsmede een glaasje met een lekker hapje. Tevens zullen voor u optreden 'De Vrolijke Noten'. De toegang is gratis. Bij deelname graag opgeven vóór 7 april bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3. Tel.: 642697.

Breicafé

Woensdagavond 11 april is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN: (0187) 483366 of e-mailen naar: m.kieviet@zijngo.nl.

SOMMELSDIJK

Workshop Autisme

Suzan van Autisme Coaching Susiane geeft op vrijdag 13 april D.V. om 13:00 en 19:00 uur een workshop over 'Uitleg over autisme'. Wat gaat er anders in het hoofd bij iemand met autisme? Wat maakt dat hij/zij op deze manier reageert? Wat is overprikkeling? Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek 'Geef me de 5 – Auti-communicatie'. De workshop wordt gegeven in verenigingsgebouw 'Vita Nova' te Sommelsdijk en bedraagt € 15,00. Aanmelden is vereist. Meer informatie kunt u vinden op www.autismecoachingsusiane.nl.

Concert Eric Vloeimans

11 mei is er een concert van de zeer bekende trompettist Eric Vloeimans met Olivers Cinema. Het concert wordt gehouden in Hofstede Lust en Last aan de Kokseweg. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten: € 20,-. Uitsluitend te bestellen via ericvloeimans@lustenlast.nl.

STELLENDAM

Inleveravonden Buutenhavenmarkt

Maandag 16 en dinsdag 17 april a.s. van 18.30 tot 20.30 uur zijn er de jaarlijkse inleveravonden in de loodsen van de familie Brinkman aan de Buitenhaven (Mr. Snijderweg). Dus als u met de voorjaarsschoonmaak bezig bent, zet uw mooie tweedehands spulletjes apart en kom op de inleveravonden langs. Tijdens de Buutenhavenmarkt op zaterdag 21 april zijn er weer veel kramen die gevuld moeten worden. Men is op zoek naar tweedehands boeken, keukenspullen, curiosa, glaswerk, servies, gereedschap, lampen, speelgoed, elektra en natuurlijk ook kleding, hoedjes, sjaaltjes, baby- en kinderkleding, enz. Hele grote spullen en meubels kunnen niet aangenomen worden. De markt wordt georganiseerd door de Activiteitencommissie Hersteld Hervormde Gemeente Stellendam.