Team Digi-café Middelharnis.
Team Digi-café Middelharnis. Foto:

Kennis delen in het Digi-café

MIDDELHARNIS - In de bibliotheek in Middelharnis start het eerste Digi-café op het eiland. Vanaf volgende week vrijdag kunnen belangstellenden iedere vrijdagmorgen binnenstappen met vragen op digitaal gebied. Vrijwilligers staan van 10.00 tot 12.00 uur klaar om digitale problemen op te lossen.

Bij het Digi-café kan men bijvoorbeeld terecht voor vragen over het overzetten van foto's van een digitale camera naar een laptop, het downloaden van een formulier, of het maken van mappen op je computer. Maar ook mensen die graag een spelletje willen spelen op hun tablet, maar geen idee hebben hoe dat werkt. Of wilt u uitvinden hoe Skype werkt, of foto's per e-mail versturen? Voor al deze dingen kan met terecht in het Digi-café. Neem indien mogelijk uw eigen apparatuur mee. Het Digi-café is niet bedoeld voor reparaties, online bankieren of andere privacy-gevoelige zaken.

Het Digi-café werkt onder het concept: 'Samen weet je meer dan alleen'. Naast vrijwilligers en mensen met digitale vragen zijn ook andere belangstellenden van harte welkom. Door vragen en kennis met elkaar te delen wordt iedereen wijzer... Het Digi-café is een samenwerking tussen Stichting ZIJN en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en wordt ondersteund door een enthousiast vrijwilligersteam. Belangstellenden om vrijwilliger te worden kunnen zich op vrijdagmorgen melden bij het Digi-café.