Afbeelding
Foto:

Slagerij Van Zuidland uitgebreid en heringericht

DIRKSLAND - Vrijdag was het een drukte van belang bij Slagerij Van Zuidland aan de Boomvliet. Deze dag was ter gelegenheid van de heropening van de slagerij de loper voor de klanten uitgelegd. Velen konden het vergrote en vernieuwde interieur van de ambachtelijke slagerij bewonderen.

Door Adri van der Laan

Tussen alle felicitaties en complimenten door tonen slager Lau en Janneke van Zuidland met trots de grondig vernieuwde winkel. Uitbreiding van de verkoopruimte en slagerij was nodig omdat het aantal klanten nog steeds toeneemt, zowel in de winkel als in de verkoopwagen. Daardoor was er meer werkruimte nodig om de producten voor de winkel en verkoopwagen - die op verschillende markten in de regio staat - klaar te maken.
Er vallen verschillende dingen op in de vernieuwde winkel. Zo is het interieur volledig vernieuwd en is er een aparte 'vleeswarenhoek' gecreëerd. Een kast waar de onderdelen van rund, varkens, zuiglam aan het stuk te zien zijn (dry aged). Maar het meest in het oog springend is dat de bezoekers van de winkel ook de slagers nog beter aan het werk kunnen zien, want de slagerij en de verkoopruimte is één geheel geworden. "We hebben niets te verbergen", lacht Lau van Zuidland. "De klanten kunnen zien hoe we het vlees gereedmaken en de mensen van de verkoop kunnen op deze manier goed communiceren met de slagers die dichtbij aan het werk zijn. Volgens de slager geeft het contact met de klanten de medewerkers ook veel meer energie, want het is natuurlijk fijn werken als men al in de winkel waardering krijgt voor het kwaliteitsproduct dat men in de slagerij vervaardigt. "Ondanks dat we dankbaar zijn voor wat we nu gerealiseerd hebben, is dat mede te danken aan de trouwe klandizie en de grandioze inzet van ons gehele team en ons gezin".

Ambachtelijk

Ondanks dat er veel is veranderd, is de service van de ambachtelijke slagerij onveranderd gebleven. Het varkens- en rundvlees wordt evenals het kippenvlees betrokken van gekwalificeerde bedrijven uit de regio.
Van Zuidland is blij dat er na deze verbouwing genoeg ruimte is gecreëerd voor zijn slagers. Juist nu het barbecueseizoen weer aanbreekt en de vraag naar complete vleespakketten toeneemt, zal deze extra ruimte vast en zeker goed benut gaan worden. Maar natuurlijk ook voor het samenstellen van buffetten waar het hele jaar vraag naar is, is de ruimte bijzonder geschikt. De slager hoopt nog vele jaren zo te mogen werken en straks samen met zoon Jaap, die de opleiding van slager volgt en de praktijk van de slagers aangereikt krijgt, aldus het slagersechtpaar.

Afbeelding