Wethouder De Jong, Olga Commandeur en PCOB-voorzitter Jan van Gurp.
Wethouder De Jong, Olga Commandeur en PCOB-voorzitter Jan van Gurp. Foto:

Olga Commandeur stimuleert senioren om in beweging te komen

MIDDELHARNIS – Ruim 120 belangstellende vitale senioren hadden maandagmiddag vol enthousiaste verwachting de uitnodiging aangenomen om in Het Prieel van De Staver in Sommelsdijk te luisteren naar en te bewegen onder leiding van Olga Commandeur. Oud-atlete. Halve finaliste op de Olympische Spelen (1984) in Los Angeles en in 1975 al jeugd-wereldrecordhoudster op de 800 meter. Vooral bekend (vanaf het jaar 2000) van het dagelijkse (Max) ochtend tv-programma 'Nederland in beweging'.

Door Jaap Ruizeveld

Vanuit haar eigen bedrijf, Olga Commandeur Promotions, deelt zij niet alleen in samenwerking met partnerinstellingen een visie om te bewegen, maar inspireert zij vooral senioren zich met oefeningen in te spannen om daarmee de vitaliteit van het lichaam te stimuleren. De bijeenkomst in Het Prieel (De Staver) was georganiseerd door de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond) in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee. Met als thema: 'Wat beweegt je?'

Beweegtuinen

Olga lichtte, na welkomstwoorden van PCOB-voorzitter Jan van Gurp en wethouder volksgezondheid Gerrit de Jong, het belang toe om als ouderen in beweging te blijven. Dat niet alleen, want ook jongeren worden uitgenodigd om de iPad en onder meer de mobiele telefoon niet doorlopend te gebruiken, maar in de frisse buitenlucht aan sportieve recreatieactiviteiten mee te doen. Op het eiland heeft Olga al eerder de zogenaamde Beweegtuinen geopend.

Onderhouden

Door mee te doen ervaar je de positieve invloed die het op je lichaam heeft, vertelde Olga Commandeur. Maar het moet ook onderhouden worden, voegde de oud-atlete er gelijk aan toe. Wethouder De Jong gaf aan dat de gemeente Goeree-Overflakkee de doelstelling van harte onderschrijft en positief (met een subsidie) honoreerde. Na de introductie was het tijd om letterlijk in beweging te komen. Ruimte maken om aan de oefeningen intensief mee te kunnen doen. Laagdrempelig. Ontspannen. Een plezierig PCOB- beweeg-evenement. Het leidde al snel ook tot nieuwe sociale contacten. Lichaam en brein actief gebruiken. Het gaf velen een voldaan gevoel.