Een foto van de vorige Kijk bij de Boer. Foto: Wilko van Dam
Een foto van de vorige Kijk bij de Boer. Foto: Wilko van Dam Foto: Wilko van Dam

Kleurwedstrijd rondom Kijk bij de Boer

GOEREE-OVERFLAKKEE – Traditiegetrouw wordt er ook dit jaar op Tweede Paasdag (2 april) weer Kijk bij de Boer georganiseerd; een dag voor het hele gezin! Er kan op verschillende agrarische bedrijven een kijkje worden genomen, hoe het bedrijf eruit ziet en wat hier dagelijks gebeurt.


Op de deelnemende bedrijven is er van alles te zien en te beleven. Zo kunt u in Den Bommel naar een akkerbouwbedrijf, koeienbedrijf en de molen. Leer bij de familie Ras over de verschillende rassen koeien, hoe de mestvergister werkt of kom knuffelen met de kalfjes. Bij akkerbouwer Dick Schenk kunt u kijken hoe de aardappel geteeld wordt en hoe er uiteindelijk friet van gemaakt wordt, dit kan ook geproefd worden. Voor de kinderen is er een puzzeltocht over het bedrijf. Bij de molen worden er pannenkoeken gebakken en kunt u meel kopen om dit zelf ook te proberen.
In Sommelsdijk, bij de familie Kastelein, kunt u verschillende aardappelgerechten proeven, is er een 'escape room' voor de jongere kinderen en een trekker behendigheidsproef.

In Dirksland kunt u een akkerbouwer en veehouder bezoeken. De thema's duurzaamheid en precisie landbouw staan centraal op akkerbouwbedrijf De Wit. Verder worden er demonstraties schapen drijven met bordercollies gegeven en verzorgen de plattelandsjongeren een activiteit voor de jeugd.
Bij de familie Bree wordt er uitleg gegeven over hoe een melkrobot werkt, wat voor voer koeien krijgen en hoe dit zo goed mogelijk samengesteld wordt. IVN zal een programma m.b.t. natuureducatie verzorgen. Ook kan er vanaf hier met de paardenkar naar de molen van Herkingen gereden worden, waar u onder het genot van een kop koffie en een molenkoek van de rondleiding kunt genieten.

Bij paardensportcentrum De Dijkgraaf in Ouddorp bent u van harte welkom voor verschillende demonstraties, rondleidingen of een rondje meerijden in de huifkar. De kinderen mogen zelf een rondje paardrijden. Met een historische bus wordt u van en naar de parkeerplaats gereden! Kijk voor de opstapplaatsen en tijden op: www.kijkbijdeboer.nl. Het belooft een gezellige en leerzame dag te worden!

Kleur en win!

Ook dit jaar is er weer een kleurwedstrijd. Op school krijgen de peuters en de kinderen van de groepen 1 tot en met 4 een kleurplaat uitgereikt. Deze is ook te downloaden via deze site. Op Tweede Paasdag mag de kleurplaat ingeleverd worden in de blauwe boxen op de deelnemende bedrijven.
Voor wie? Alle peuters en kinderen van groep 1 t/m 4. Wat kan ik winnen? Een traptractor.

Hoe werkt het?

Na afloop worden alle kleurplaten opgehaald en afgegeven bij Benschop & Sterling Netwerk Notarissen. De winnaars worden dezelfde week nog uitgenodigd op het notariskantoor om hun prijs in ontvangst te nemen.
De traptractoren worden beschikbaar gesteld door: Steenbergen Mechanisatie, ROGO Machines B.V., Mechanisatie Centrum Flakkee, Barendregt Mechanisatie B.V., Stehouwer Nieuwe-Tonge B.V., LMB van den Ende, Dick Klok Mechanisatie en T-Toys Dirksland.