Een deelnemer wordt onderweg verzorgd. Foto: Jannie Bos
Een deelnemer wordt onderweg verzorgd. Foto: Jannie Bos Foto:

Pittige editie Waterpoortloop

OOLTGENSPLAAT - De regen zorgde ervoor dat de Waterpoortloop, op 9 en 10 maart, een echte uitdaging vormde voor de deelnemers. De tocht gaat op veel plaatsen door weilanden en natuurgebieden en daar was het flink glibberen door de regenval. Toch blikt de organisatie tevreden terug op het evenement: "Het is ondanks de weersomstandigheden succesvol verlopen. We hebben veel positieve reacties gehoord over de prachtige route en de geweldige verzorging door de vele vrijwilligers langs de route en op de rustposten."

Er zijn 88 deelnemers van start gegaan voor de 110 kilometer, daarvan zijn er 73 over de finish gekomen, er vielen dus 15 lopers uit onderweg. Bij de tocht van 80 kilometer startten er 95 lopers, daarvan behaalden er 85 de finish. Voor de wandeltocht van 20 kilometer op zaterdag was veel animo. Zo'n 150 lopers hebben genoten van de wandeling door diverse natuurgebieden rond Ooltgensplaat. Een kleine 30 personen nam deel aan de tocht van 40 kilometer, deze wandelaars werden vanaf Dinteloord overgevaren naar Sluishaven.

Dit jaar was de derde editie van de Waterpoortloop, waarbij deelnemers vanaf Ooltgensplaat door de Waterpoortregio wandelen, de langste routes gaan door drie provincies: Zuid-Holland, Brabant en Zeeland.