Banenmarkt voor Young professionals

MIDDELHARNIS – Op donderdag 5 april a.s. brengt Netwerkt! Young professionals en bedrijven samen in het Diekhuus te Middelharnis. Een unieke kans voor zowel bedrijven als jongeren om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen.

Netwerkt! is een initiatief van de Rabobank Jongerenraad en ontstaan vanuit de behoeften om netwerkmogelijkheden te stimuleren en initiëren. Met als doel om jongeren in contact te brengen met potentiële werkgevers in de regio. Zo heeft Netwerkt! vorig jaar succesvolle borrels mogen organiseren bij o.a. Xsarus en Tieleman Keukens. Daarom is het nu tijd voor een volgende stap: een Netwerkt! banenmarkt.

Vanaf 18.30 uur gaan de deuren open en kunnen jongeren netwerken in een informele sfeer met één van de 14 bedrijven die vertegenwoordigd zijn. Deze bedrijven vertegenwoordigen verschillende sectoren, waaronder techniek, zorg, recreatie-vrije tijd, overheid, dienstverlening, logistiek en ICT. Elk bedrijf heeft op zijn beurt één of meerdere vacatures waarvoor zij dringend de hulp nodig hebben van Young Professionals.

Belang van Netwerkt!

Jan Verhage begeleidt de Rabobank Jongerenraad en helpt de jongeren bij de bank om soortgelijke evenementen te organiseren. "Wij hebben dit op touw gezet, omdat we merken dat er veel vacatures zijn voor jongeren op Goeree-Overflakkee, maar deze slechts beperkt ingevuld worden. Bedrijven komen niet tot nauwelijks in contact met jongeren. In de jongerenraad kwamen we met het idee om een banenmarkt te organiseren voor jongeren", aldus Verhage. Het biedt bedrijven de kans om zichzelf te presenteren aan de jongeren.

Voor wie?

De banenmarkt richt zich op jongeren van 18-30 jaar die (bijna) klaar zijn met hun studie en/of op zoek naar een nieuwe uitdaging. Deelname aan dit evenement is gratis, maar aanmelden wordt wel op prijs gesteld. Dat kan door een mail te sturen met naam en adresgegevens naar communicatie.hhv@rabobank.nl.