Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Voorjaarsconcert Amicitia afgelast

Het geplande voorjaarsconcert van 24 maart a.s., georganiseerd door Muziekvereniging Amicitia, kan door omstandigheden helaas niet doorgaan. Zodra er een nieuwe datum bekend is, zal deze via de media bekend gemaakt worden.

Verkoping Vrouwenvereniging

Zaterdag 7 april houden de vrouwenverenigingen Prisca en Acti Agimus Dirksland hun verkoping. De opbrengst komt ten goede aan de Zending van de Ger. Gemeente. Er is van alles te koop: bloemstukjes, groente/fruit, gebak, D&M Fashion, Mijn Ukkie kinderkleding, hoeden, panty's, homedeco, handwerken en nog veel meer. Ook een zithoek waar u heerlijk koffie kunt drinken en lunchen. De verkoping is van 10.00 tot 14.00 uur. Bij de kerk van Gereformeerde Gemeente.

Voorjaarsmarkt 't Reginahof

Op zaterdag 24 maart organiseert het Careyn Activiteiten Centrum een gezellige voorjaarsmarkt. Er zijn diverse kramen met o.a sieraden, de Haakschuur, glastechnieken, kaarten en materiaal om kaarten te maken. Optidee zachte materialen voor slapen, kleding en huid. Huisgemaakte producten, kaas van kaasboerderij de 'Westplaat', groente, fruit en heerlijke jam en honing en meer. U maakt kans op het winnen van een mooi boodschappenpakket of een bon van de bakker. En vergeet niet uw bloeddruk te laten meten. De kinderen kunnen blikgooien en er is een enveloppengrabbelmand. Drink een kop koffie, thee of iets fris met wat lekkers erbij. Een kop soep, een broodje of een pannenkoek. De markt is geopend tussen 10.00 en 15.00 uur aan de Reginahof 1 (achter de apotheek) te Dirksland.

Bingo in de Vic

Donderdag 22 maart wordt weer een bingoavond gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. De zaal gaat om 19.00 open en de ballen rollen vanaf 19.30 uur.

Rommelmarkt Vic

Zaterdag 24 maart wordt weer de rommelmarkt gehouden in de twee hallen van de Vic aan de Philipshoofjesweg. De markt is van 10.00 tot 14.30 uur.

Breicafé

Donderdag 22 maart is er weer Breicafé Klein Parijs. "Breng uw eigen brei- of haakwerkje mee en kom genieten van de gezelligheid en de creativiteit van mede-breisters en -haaksters. Als u even niets hebt opstaan, dan is er de gelegenheid om mee te breien voor een goed doel", aldus de organisatie. Het Breicafé is van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bijeenkomst Longpunt

Door het Longfonds wordt in samenwerking met Zorggroep Haringvliet op donderdag 5 april opnieuw een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen met een longziekte. Het onderwerp deze middag is: 'Inhalatiemedicatie is meer dan alleen de techniek'. De heer W. Snijders, logopedist, en mevrouw M. Zaagman, longverpleegkundige, verzorgen deze middag de voorlichting over hoe u bepaalde problemen die kunnen ontstaan door uw inhalatiemedicatie kunt voorkomen en/of oplossen. De bijeenkomst van Longpunt Haringvliet vindt plaats op donderdag 5 april van 14.00 tot 16.00 uur in Verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57 te Dirksland. Deelname is gratis, ook voor niet-leden. Mail voor meer informatie naar: haringvliet@longpunt.longfonds.nl.

GOEDEREEDE

Paaszangdienst

Zaterdag 24 maart zal er een zangdienst worden gehouden in de Hersteld Hervormde Kerk te Goedereede (Achterstraat 1; ingang aan de Doelweg). Het thema van de zangdienst is: 'Zie het kruis'. Medewerking zal verleend worden door het kinderkoor Kadosj, het jeugdkoor Hadar en het Christelijk Mannenensemble Goeree. De koren staan onder leiding van Berdien Dekker. De begeleiding zal verzorgd worden op de piano, het orgel, de fluit en cajon door respectievelijk Martin Kolff, Elbert van Koppen, Martin van Moort en Bernd Soeteman. Ds. J.W. van Estrik zal de opening, meditatie en sluiting verzorgen. Er zal een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten. De aanvang is om 19.30 uur; de kerk is open vanaf 19.00 uur.

Voorjaarsverkoping

Vrouwenvereniging Tabitha hoopt op zaterdag 24 maart haar voorjaarsverkoping te houden, en wel vanaf 9.00 tot 15.00 uur. Er zullen verschillende kramen bij de Hersteld Hervormde Kerk 'De Levensbron' aan de Doelweg staan. Verkochten worden voorjaarsbloemen, plantenbakjes, vers gebakken kibbeling en oliebollen die ter plaatse worden gebakken, groenten, fruit, eigengebakken cake, koekjes, advocaat, jam, rollen snoep. U mag zelf snoepscheppen, als u het juiste gewicht raadt, dan is de zak met snoep gratis voor u. En niet te vergeten de overheerlijke boerenkaas van de kaasboerderij. Verder zijn er fotokaarten en nieuw speelgoed. Tevens is er veel handwerk, zoals borduurwerk, slabben, handdoeken, ontbijtlakens, baby- en kleuterslaapzakken, dekbedovertrek voor kinderledikantje en nog veel meer voor baby- en kinderkamer. Er kan ook op artikelen geraden worden. Voor de kleintjes is er de grabbelzak en envelop trekken. Er kunnen DE-punten worden ingeleverd. In een zaal van de kerk kan er onder orgelklanken een kopje koffie of fris worden gedronken. Ook kunt u de bestelde erwtensoep ophalen. De opbrengst is voor de kerk en een diaconaal doel.

MIDDELHARNIS

Open dag bij Just a Note

Dinsdag 27 maart is er van 10.00 tot 16.00 uur een open dag bij Just a Note. Er wordt een workshop 'Doosje maken' gegeven en er worden hobbyartikelen verkocht. De kosten zijn € 7,50. De workshop wordt gehouden in het Wijkcentrum van Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27. Opgeven bij Amanda Albregts, e-mail: info@justanote.nl of tel.nr.: 0187-663714. Meer info: www.justanote.nl.

Freestyle Handletteren

Maandag 16 april organiseert Bibliotheek Middelharnis een avond 'Freestyle Handletteren'. Handlettering (het schrijven van mooie letters en kleine tekeningetjes op kaarten, posters, etc.) is hip! Geen cursus, maar gewoon een avond inspiratie opdoen, nieuwe ideeën uitproberen en creatief met elkaar aan de slag. Inbegrepen deze avond zijn: koffie/thee met iets lekkers, benodigde materialen voor drie uitwerkte ideeën, een pauzedrankje en er is een grote collectie boeken beschikbaar, die ingezien en geleend kunnen worden. Aanmelden bij de balie in de Bibliotheek of via www.leerenbeleef.nl. De avond begint om 19.00 uur. 19.00 – 21.00 uur | Entree € 7,50 en € 6,00 voor Bibliotheekleden.

Kikker Tiendaagse

Bij de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta staat 21 tot en met 30 maart Kikker centraal. Het is dan namelijk Kikker Tiendaagse. In diverse vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta wordt er aandacht besteed aan Kikker en de boeken van Max Velthuijs. Op woensdagmiddag 28 maart wordt er om 14.00 uur voorgelezen uit de boeken van Kikker. Daarna kunnen de kinderen o.a. knutselen, kleuren en het voorleesuurtje wordt afgesloten met een filmpje van Kikker. Reserveren kan aan de balie in de Bibliotheek van Ouddorp en Middelharnis, waar gelijktijdig het voorleesuurtje wordt gehouden. Zie ook www.leerenbeleef.nl.

Workshop Zijtak

Meesterbinder Tim Grinwis en Miranda Scholts organiseren woensdag 28 maart en donderdag 29 maart de workshop Zijtak. Het betreft een fleurig Paas-bloemschikevenement. Tijdens uw bloemschikken worden Lentegedichten gepresenteerd. Voor koffie/thee en lekkernij wordt gezorgd. Locatie: Wilgenlaan 40 in Middelharnis. Reserveren en inschrijven via www.dichterbijmuziek.nl of 06 46316345.

NIEUWE-TONGE

Zingend naar Pasen

Zaterdag 31 maart zal in de Hervormde Kerk te Nieuwe-Tonge voor de tweede maal de samenzangavond 'Zingend naar Pasen' worden georganiseerd. De liederen staan in het teken van de lijdenstijd en Pasen en Eric Wolfert begeleidt de samenzang op het orgel. Er wordt uitgegaan van een eenvoudig concept, het programma bestaat uit bekende liederen. De kerkdeuren staan vanaf 18.30 uur open, de aanvang is 19.00 uur, de avond duurt ongeveer een uur en de toegang is gratis.

OOLTGENSPLAAT

Bingo OFB

Op vrijdag 23 maart wordt in de kantine van v.v. OFB weer de maandelijkse bingoavond gehouden. Een ieder wordt welkom geheten met een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst. Er worden veertien ronden gespeeld voor € 8,-. Aanvang bingo om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

STELLENDAM

Paaszangavond

Zaterdag 31 maart (Stille Zaterdag) zal in de nieuwe Hersteld Hervormde Kerk aan de Voorstraat 108 in Stellendam een Paaszangavond zijn. Aan deze avond werken mee: Bovenstemgroep 'Goeree-Overflakkee', o.l.v. Corné de Geus, met begeleiding van Wiljan de Geus op het orgel. Chr. Mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden' uit Stellendam, o.l.v. Jurriën van Kooten, met begeleiding van Wiljan de Geus op orgel. Kand. M. Diepeveen zal de meditatie verzorgen. Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt ook dit jaar georganiseerd door het Christelijk Mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden' uit Stellendam. Naast de nummers die de koren zullen vertolken is er ook ruimte voor samenzang. Na afloop is er voor een ieder koffie of thee met (paas)krentenbrood in de verenigingsruimte in de kerk. De aanvang is 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. Er is een collecte t.b.v. de bouw van de nieuwe kerk.

Oliebollenverkoop

Zaterdag 24 maart hoopt het Roemeniëcomité van Stellendam een oliebollenverkoopactie te houden vanaf 8.00 uur op het Oranjeplein. De opbrengst zal gebruikt worden voor de transportkosten naar Roemenië.

Repetities Per Amore

Het interkerkelijk gospelkoor Per Amore onder leiding van Ad de Joode heeft op 15 en 16 maart in de Hervormde Kerk Middelharnis een tweetal imponerende uitvoeringen verzorgd over het leven van Jozef. Een oratorium in het kader van het twintigjarig bestaan van het koor. De belangstelling was overweldigend. Wekelijks repeteert het koor op de woensdagavond van 19.45 tot 21.45 uur. Gelet op de belangstelling, nodigt het bestuur een ieder uit om eens gezellig binnen te lopen tijdens de repetities, om te luisteren, of wellicht heeft men ook zin om in het koor mee te gaan zingen. Locatie: Gereformeerde Kerk Stellendam. Voor info: www.per-amore.nl.

OUDDORP

High tea bij 55+

Woensdag 28 maart organiseert de 55+ club in Ouddorp een high tea. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van diverse hartige en zoete hapjes en biologische thee. Connie Moerkerke van Theetuin De Halve Maan maakt voor u o.a. sandwiches, hartige taart, wraps, advocaattaart, toffee-, frambozen- en chocoladetaart. Connie maakt alles zelf, zonder pakjes en met niet teveel suiker. De prijs bedraagt € 11,-, u kunt zich opgeven bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam, tel. 0187 682319, voor 26 maart. Woensdag 4 april kunt u breien bij de club voor het goede doel. En u kunt natuurlijk ook weer koersballen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, tel. 0187 641344, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl.

Opbrengst bloembollenverkoop

Op zaterdag 17 februari werd met bloembollen langs de deuren in Ouddorp gegaan. De opbrengst was bestemd voor het werk onder de Roemeense kinderen, waar Jantina Bucur-Mastenbroek werkzaam is voor stichting Kimon. Het was toen koud, maar wel droog weer en er waren genoeg chauffeurs en kinderen die wilden helpen. De opbrengst was geweldig: € 1.408,86. Iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft, zoals bloemkwekerij Klepper, chauffeurs, kinderen en natuurlijk de kopers, wordt heel hartelijk dank gezegd.

OUDE-TONGE

Paasmiddag

De Plaatselijke commissie van Oude-Tonge organiseert een Paasmiddag op 28 maart. "Met Eva Lassing wandelen we door het verleden. Het belooft weer een gezellige middag te worden, met aan het eind van de middag een luxe broodmaaltijd, voorafgaand door een kop soep. De kosten voor deze middag zijn € 10,-. Opgegeven bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, tel. 642697, envelop met naam, adres en vooruitbetaling van € 2,50 in de bus. De middag wordt gehouden in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27.

Bingo ASV

Vrijdag 23 maart wordt er een grote bingo georganiseerd door ASV Oostflakkee. In het gebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De aanvang van de bingo is 19.30 uur. Kosten € 7,00 met gratis één kopje koffie of thee.