De deelnemers aan de flashmob in de Tweede Kamer waaruit het Amazing Grace Choir is opgericht.
De deelnemers aan de flashmob in de Tweede Kamer waaruit het Amazing Grace Choir is opgericht. Foto:

Passie- en Paasconcert Middelharnis ten bate van Frans Weller in Kenia

MIDDELHARNIS - Op zaterdag 24 maart presenteert het Amazing Grace Choir uit Tholen een Passie- en Pasen-cd onder de naam Amazing Grace.

De presentatie zal plaatsvinden in de Hervormde Kerk van Middelharnis, in samenwerking met het Jong Dameskoor Shira uit Middelharnis, Soliste Elise Hout uit Sommelsdijk en een strijkersensemble (met slagwerker).
Het koor, dat ontstaan is uit de flashmob in de Tweede Kamer een aantal jaren geleden en bestaat uit een enthousiaste club semiprofessionele zangers, hoopt deze avond het oratorium 'The Ninth Hour' uit te voeren. Het is voor het eerst dat dit oratorium uit de USA op cd is opgenomen in Nederland. Het oratorium vertolkt het verhaal van het lijden en sterven van de Heere Jezus vanaf het laatste Avondmaal tot en met de opstanding. Koor, solisten, muziek en spreekstem wisselen elkaar af tot een indrukwekkend geheel.
Het oratorium wordt muzikaal omlijst door piano en orkest. Het geheel staat onder leiding van de Thoolse dirigent Peter Wildeman. De solisten zijn Elise Hout en Han van der Wege.
Het Jong Dameskoor Shira uit Middelharnis, eveneens onder leiding van dirigent Peter Wildeman, hoopt een aantal Passie- en Paasliederen ten gehore te brengen.

Frans Weller

Deze avond is ten bate van stichting Hadassa Imani. Vanuit deze stichting verricht Frans Weller zijn werk in de sloppenwijken onder straatjongeren in Nairobi. Frans leeft van giften. Zie verder: www.fransinafrica.com.
Toegangskaarten zijn te bestellen via www.peterwildeman.nl. De avond begint om 19.30 uur.