Afbeelding
Foto:

Vluchtelingen aan de slag voor NL Doet

SOMMELSDIJK – Zaterdag was het een drukke van belang in en rondom Stal van Eck aan de Kraaijensteinsedijk. Een groot aantal vrijwilligers stak de handen uit de mouwen.

Ter gelegenheid van NL Doet – waarbij vrijwilligers allerlei klusjes uitvoeren – had de Locatie Goeree-Overflakkee van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland, het plan opgevat om met de op het eiland wonende vluchtelingen ook een karweitje te gaan verrichten. Als locatie had men gekozen voor Stal van Eck. Op deze 'paardenboerderij' wordt ook een dagbestedingsproject van Goed voor Goed uitgevoerd onder de naam 'Poldergevoel'.
Het idee van VluchtelingenWerk bleek een schot in de roos te zijn, want tientallen vluchtelingen hadden zich aangemeld. Annie van Ree, teamleider van de locatie Goeree-Overflakkee van VluchtelingenWerk was door de opkomst verrast. Omdat het op zaterdag was hadden zich veel gezinnen aangemeld. Bij Stal van Eck is natuurlijk ook voor de kinderen van alles te doen en terwijl hun ouders aan de slag gingen, speelden de kinderen op het erf. Ze konden er naar hartenlust fietsen en natuurlijk hadden de paarden ook hun aantrekkingskracht op de kinderen. Het borstelen van de pony's deden ze dan ook maar al te graag. En verder was de tractor natuurlijk ook heel interessant voor de kinderen.
De vrouwelijke vluchtelingen gingen aan de slag in de kantine, deze kreeg een grondige schoonmaakbeurt. De mannen verzorgden andere karweitjes, zoals het repareren van het 'stalmeubilair' en wat er verder op een boerderij komt kijken.

Afbeelding
Afbeelding