Voorzitter Hans Lagendaal, penningmeester Ewoud Gebraad en secretaris Margreeth v.d. Vlis -Van Bennekom, putten op hole            9 op de golfbaan. Foto:Wim van Vossen Fotografie
Voorzitter Hans Lagendaal, penningmeester Ewoud Gebraad en secretaris Margreeth v.d. Vlis -Van Bennekom, putten op hole 9 op de golfbaan. Foto:Wim van Vossen Fotografie Foto:

Golfclub Roxenissemaakt zich op voor dertigjarig jubileumfeest

MELISSANT – Golfclub Roxenisse op de homecourse Catharinenburg aan de Bouwdijk in Melissant maakt zich op voor de viering van het dertigjarig bestaan. Een jubileum waarmee de actieve golfclub – met rond 640 leden – zich opnieuw in de sportieve schijnwerper plaatst. Hoogtepunten in het programma, dat zaterdag 24 maart begint, zijn een traditioneel Hot Chocolate-wedstrijd, golfen voor een goed doel (stichting Nikan and Friends), een spectaculaire Open Golfdag op 21 april en een jubileumweek vanaf dinsdag 12 juni met een Herendag, een special Balletje balletje, Damesdag, een maaltijd op de baan, een bestuursevent en afrondend een nog in te vullen attractieve algemene happening.

Door Jaap Ruizeveld

"Wij zijn er klaar voor. Het feest gaat beginnen", vertellen voorzitter Hans Lagendaal en zijn medebestuurders Margreeth v.d. Vlis-van Bennekom en Ewoud Gebraad. Veel onderdelen van het programma zijn al in stelling gebracht, maar zeker in de jubileumweek in juni wordt de invulling van evenementen overgelaten aan de verschillende commissies. Iedereen moet zich erbij betrokken voelen. Om golfclub Roxenisse ook naar buiten toe extra te profileren worden op de Open Dag van 21 april niet alleen de direct omwonenden van de golfbaan Catharinenburg uitgenodigd maar speciaal alle inwoners van de kern Melissant".

Open Dag

"Een breed welkom. Die dag willen wij, tussen 10.00 en 15.00 uur, laten zien hoe leuk het is om golf te spelen. Informatie, de kans om onder begeleiding "een balletje te slaan. Ja, de baan in te gaan ook al heb je nog geen GVB (Vaardigheidsbewijs). Maak kennis met de talrijke les- en oefenfaciliteiten. Driving range, putting greens, chip- en pitchveld en de zand- en grasbunkers. Of het spectaculaire Indoorgolf spelen. Ontspan in het gezellige restaurant met terras en neem een kijkje in de golfshop. Een ieder krijgt die dag de kans om (gratis) te ervaren wat de golfclub op de prachtige accommodatie te bieden heeft. Voor de kinderen zullen er speeltoestellen (zoals springkussen) aanwezig zijn. En er is een vrij ruime parkeergelegenheid".

Geen reservering

Voorzitter Lagendaal noemt golfclub Roxenisse "een uitnodigende laagdrempelige bruisende vereniging waar je je snel thuis voelt, gemakkelijk contacten legt en bijna altijd in het dagdeel kunt spelen dat je uitkomt. Dat is mogelijk omdat wij geen reserveringssysteem hanteren. Met een balletje in de spiraal bij de baanentree weet je wanneer je van start kan gaan. Op de website kun je zien of er wedstrijden zijn zodat je daar rekening mee kunt houden".

Indoor

Catharinenburg heeft een 18 holes golfbaan, een dubbele 9-holes qualifying par 3-baan met 18 afslagplaatsen en de genoemde les- en oefenvoorzieningen. Vooral het totaal-pakket dat geboden wordt is uniek in de regio. De indoor oefenmogelijkheden (drie simulatoren waar computers de score en de techniek van de speler analyseren) is spectaculair. En wie wil er nu niet eens op een baan in Dubai spelen? Afrondend wijzen de bestuursleden op de professionele begeleiding die klaar staat om een ieder de vaardigheden van het golfspel bij te brengen. In dertig jaar groeide een initiatief van enkele sporters in het Ouddorpse duingebied uit tot een golfclub die zich op de kaart heeft gezet.

Locatie: Bouwdijk 7b (3248 LA) in Melissant.
Info: www.gcroxenisse.nl.