Het interkerkelijk koor Per Amore.
Het interkerkelijk koor Per Amore. Foto:

Gospelkoor Per Amore met jubileumconcerten 'Jozef'

GOEREE-OVERFKLAKKEE - Vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart geeft het interkerkelijk Gospelkoor Per Amore onder leiding van dirigent Ad de Joode een jubileumconcert in de Hervormde kerk aan de Ring in Middelharnis. Solist is Jaco van Houselt. Per Amore (betekenis: Uit Liefde) brengt het verhaal in muziek, zang en beeld over de Bijbelse figuur Jozef. Een oratorium met koormuziek van Marco den Toom. Medewerking wordt verleend door de landelijk bekende zandkunstenaar Gert van der Vijver. De concerten beginnen om 20.00 uur. De kerkzaal is geopend vanaf 19.30 uur.

Door Jaap Ruizeveld

Er is de afgelopen tijd - en ook deze week nog - druk gerepeteerd in de Gereformeerde kerk in Stellendam om het komend weekeind in Middelharnis een goede uitvoering te kunnen geven van dit muziekverhaal Jozef. Het leven van de 'meesterdromer', boeiend van proloog tot finale. Bestuurslid Kommer Akershoek wijst, voorafgaand aan een repetitie, op de doelstelling van het koor. "Het uitdragen van Gods woord door muziek en zang. Daarbij inzoomend op de liefde die Jozef in de Bijbel kenmerkt. Een liefde die in het evangelie door de Heere Jezus zo centraal wordt gebracht aan de mensen. Kunstenaar Van der Vijver weet op ontroerende wijze om te gaan met zand. Het is een magische ervaring te zien hoe met het gooien, verschuiven en tonen van zand op een glazen plaat, op beeld voor de bezoekers geprojecteerd, wordt ingespeeld op het uit te voeren muziekoeuvre". De kunstenaar werkte al met veel orkesten, waaronder het Rotterdams Filharmonisch Orkest en het Concertgebouworkest Amsterdam.

Twintig jaar

Het interkerkelijk koor Per Amore is in 1998 door Marius en Engelien Aleman samen met Martin Kolff opgericht. Marco't Hof en Martin legden de basis als dirigent in het koor. Ad de Joode bouwde dit daarna voortreffelijk uit. Het repertoire van het interkerkelijk koor bestaat uit Engels- en Nederlands talige muziek. De 35 leden komen uit diverse dorpskernen van het eiland. Per Amore verleent medewerking aan kerkdiensten, uitvoeringen en concerten. Treedt ook op in zorginstellingen. De liederen troosten en bemoedigen en geven kracht om de weg te gaan die God ons wijst. Lief en leed wordt in het koor gedeeld en wij hopen dat samen nog vele jaren te mogen doen", geven de koorleden aan.

Info

Entreekaarten voor de concerten kosten € 12,50 euro p.p. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Reserveren kan via e-mail info@per-amore.nl, of telefonisch via 0187 602676. Kaartverkoop vindt ook plaats via Bruna Ouddorp/Middelharnis, Boekhandel Van der Boom Sommelsdijk en Plus Tessemaker Stellendam. De concerten kunnen niet via de kerktelefoon worden beluisterd.