Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 26 maart a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4, inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 28 maart zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree € 1,75 (inclusief 2x kopje koffie/thee). Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad, tel. 0187- 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Voorjaarsconcert Amicitia

Bent u na de (koude) winter ook zo toe aan het voorjaar? Kom dan op zaterdag 24 maart naar het voorjaarsconcert dat verzorgd zal worden door Muziekvereniging Amicitia te Dirksland. Tijdens dit concert zal de fanfare, onder leiding van Jan van Dam, en het jeugdorkest Amicitia 4 Kids, onder leiding van Karla Lenstra, te horen zijn. Beiden zullen een zeer divers repertoire laten horen, waarmee u in de juiste stemming kunt komen voor het voorjaar. Het concert wordt gehouden in De Schakel te Dirksland. De zaal gaat om 19.00 uur open en het concert zal om 19.30 uur aanvangen. De toegang is gratis.

Verkoop beenmode

Er is een verkoping van beenmode, kinderkleding (www.kleinenklassiek.nl) en baretten, hoeden en tassen op maandag 19 maart a.s. van 19.00-21.15 uur in de showroom en werkplaats van fam. Verburg, Onwaardsedijk 2 t.b.v. 'De Schutse' – gehandicaptenzorg.

GOEDEREEDE

Paasviering CVB

Christelijke vrouwenbond Goeree houdt donderdag 15 maart een paasviering met medewerking van de heer A.J. Nelis, aanvang 20.00 uur in verenigingsgebouw Oostdam. Belangstellenden zijn hartelijk welkom. Meer info via 0187-683223.

Goeree Creatief

Op donderdag 29 maart is er weer de maandelijkse creatieve avond in partycentrum Oostdam. U bent weer van harte welkom met uw eigen handwerk tussen 19.00 en 22.00 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1. Omdat de Paasdagen eraan komen is er deze avond een leuke workshop in het teken van Pasen. U gaat een paasschikking maken, glas bewerken met muurvuller, verven, eieren schilderen, een krans maken en decoreren. Kosten € 22,50 p.p. Als u in bezit bent van een knipper mag u die meebrengen om te gebruiken, verder is alles inclusief. Opgeven kan tot 26 maart via oostdam@sr-go.nl of via tel.nr. 0187-492321. Betalen kan op de avond zelf.

MELISSANT

Koffie ochtend 55+

Op woensdag 21 maart is er weer een gezellige koffieochtend in Melishof. Deze ochtend komen twee dames iets vertellen over dementie. De ochtend begint om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. De intree is: € 3, inclusief koffie/thee met iets lekkers. Wilt u ook graag komen en bent u hiertoe zelf niet in staat, bel dan naar 0187-602411 (Dirk Spahr v.d. Hoek). U kunt dan opgehaald worden. Ook belangstellenden van buiten Melissant zijn welkom.

Paasstukjes maken

Donderdagmiddag 29 maart worden er paasstukjes gemaakt in Melishof, van 13.30-15.30 uur. De entree is € 3, inclusief materiaal. U dient zelf een bakje mee te brengen, een snoeischaartje en eventueel wat groen. Opgeven hiervoor kan t/m 25 maart bij Dirk/Elly Spahr v.d. Hoek, tel. 0187-602411.

MIDDELHARNIS

Jeugdrugby

Op zaterdag 17 maart spelen alle jeugdteams van de Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders thuis. De jongste spelertjes hebben een gezamenlijke training met leeftijdsgenootjes van een aantal andere verenigingen maar alle jongens en meiden van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom om mee te doen vanaf 09.30 uur. Om 11 uur nemen de cubs tot 14 jaar het op tegen een combiteam van Tovaal en Oemoemenoe. Daarna is het de beurt aan de Junioren tot 16 jaar en de Colts tot 18 jaar. Deze teams spelen tegen The Bassets uit Sassenheim, respectievelijk om 12.00 en 13.00 uur. Alle wedstrijden worden gespeeld op het rugbyveld aan de Van Pallandtpolder, Oostplaatseweg 1 te Middelharnis.

Inleveren spullen jaarmarkt

Zaterdag 17 maart is er weer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de hervormde gemeente Middelharnis in te leveren bij De Hoeksteen aan de Ring te Middelharnis. Van 10.00 tot 11.00 uur staan medewerkers klaar om spullen in ontvangst te nemen.Het is ook mogelijk spullen af te leveren op het industrieterrein, Lorentz 1.

Samenzangavond

Op 23 maart wordt er een 'samenzangavond' gehouden in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk. Iedereen is van harte welkom een uur lang te komen zingen. De opzet is een gevarieerde liederenkeuze van christelijke liederen die gezongen worden binnen de PKN-kerken in Middelharnis en Sommelsdijk. Deze samenzang is een opmaat naar Pasen. "Door het zingen van de liederen volgen we de weg die Jezus ging. Van Palmpasen, via gevangenneming, veroordeling, kruisiging naar de opstanding. Om 19.30 uur is de aanvang van de samenzang in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Er is een programmaboekje, waarin alle liederen zijn opgenomen. Organiste Claudia van der Pijl zal de orgelbegeleiding verzorgen. De toegang is vrij.

Proeven aan Hebreeuwse letters

Het Hebreeuwse alfabet is een wonderlijk geheel. Elke letter heeft een vorm, een naam en een getal en alle letters vertellen een verhaal. Rabbijnen hebben er veel over geschreven en kunstenaars en schilders hebben er hun eigen expressie aan gegeven. De commissie Vorming en Toerusting van de Emmauskerk te Middelharnis nodigt u uit op een avond waar alle letters de revue passeren en hun verhaal vertellen. Welkom op maandag 19 maart 2018 om 20.00 uur in de Emmaüskerk te Middelharnis. Inleider is ds. Leendert Jan Lingen. Zie voor meer info www.emmauskerkmiddelharnis.nl.

NIEUWE-TONGE

Bingo-avond

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op vrijdag 23 maart een bingo-avond in 'Ons Dorpshuis'. Een ieder is van harte welkom. Er worden tien rondes plus een superronde gespeeld. De zaal gaat om 19.00 uur open en de bingo begint om 19.30 uur.

Schuurverkoop

Zaterdag 17 maart is er een grote schuurverkoop met spullen uit grootmoeders tijd, zoals emaille, zink, koffiemolens en nog veel meer. De verkoop is van 10.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden aan Groeneweg 35. Koffie en thee is gratis en er is een ruime parkeergelegenheid.

OUDDORP

Modeshow bij 55+ club

Na het succes van voorgaande jaren, organiseren de vrijwilligers van de 55+ club ook dit jaar weer een modeshow, deze keer met voorjaars- en zomermode. Op woensdag 21 maart showen de dames en heren van de 55+ club kleding van Buijsse Mode en schoenen van Van der Bok. De make-up en het haar worden verzorgd door kapsalon Marvellous. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in Dorpstienden te Ouddorp. De entree bedraagt € 5, inclusief een kopje koffie met wat lekkers. Het belooft weer een gezellige middag te worden. U kunt zich hiervoor opgeven bij de 55+ club in Dorpstienden of bij Joke van Dam, tel. 0187-682319. Woensdag 28 maart is er een high tea bij de club. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, tel. 0187-483366 of e-mail c.vermeulen@zijngo.nl.

Muzikale avond

Op zaterdag 17 maart is er een muzikale avond in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente. Aanvang 19.00 uur. Er is een gelegenheidskoor, solisten en er is samenzang. De collecte is bestemd voor de actie Geloofwaardig Onderwijs. Na afloop is tegen een kleine vergoeding drinken beschikbaar .

Extra ruimte voor rommelmarkten

Er is tijdelijk extra nieuwe ruimte voor Van der Linde Rommelmarkt gevonden op Plein 215 aan het Hoge Pad tussen de vis en de bloemen tegenover de supermarkt. Dinsdag 20 maart hoopt men de deuren op te zetten. "Heel blij en opgelucht zijn we met deze ruimte om de zeer grote hoeveelheid spullen weg te gaan werken. Maar dan hebben we wel hulp nodig, daarom de vraag wie wil ons gaan helpen om een paar uurtjes per dag of week per week af te rekenen?" zo is de vraag van de familie Van der Linde. De openingstijden zijn van 10.00 tot 15.00 uur. U kunt bellen naar 06-26032013. Het is de bedoeling dat de rommelmarkt aan de Zuidweg gewoon op de zaterdagen open blijft maar op de woensdagen gesloten zal zijn.

OUDE-TONGE

Goederen voor Uzon

Het is alweer maart en bijna lente. De Winterhulpactie voor de zustergemeente Uzon van de Hervormde PKN gemeente te Oude-Tongen is eind februari afgelopen. De werkgroep dankt alle gulle gevers voor hun bijdrage. Ondertussen gaat de inzameling door. Dus zaterdag 17 maart is er weer een inzameling van goederen op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem, tel. 0187-641304 (vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur). Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst vindt op vrijdagochtend 23 maart plaats in Oude-Tonge. Let op: de Tabletcafé 's in Oude-Tonge vinden voortaan in de ochtend plaats, tussen 10.00 en 11.30 uur. Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren ván en delen mét elkaar. Ook wanneer je (nog) geen tablet hebt, ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in het Tabletcafé.

Bingo

De Zonnebloem Goeree-Overflakkee organiseert op woensdag 21 maart een gezellige bingo. De locatie is de SWO, Bernhardstraat 27. De inloop is vanaf 13.30, er wordt gestart om 14.00 uur. Er worden deze middag 5 rondjes gespeeld. Meedoen kost € 4, inclusief koffie, thee, cake en een frisdrankje.

SOMMELSDIJK

Lentemarkt en verkiezingen

Op 21 maart is er in de hal van Nieuw Rijsenburgh een grote lentemarkt. Deze deze dag zijn er 15 kramen met een diversiteit van artikelen, zoals de handwerkgroep, bibliotheek, kaasverkoop, plantjes, Kika, tassen en sieraden, jam, fruitkraam, Bonisa, schilderclub, tweedehands kleding, kaarten, badjassen, Edudelta met een breed assortiment spullen en Tupperware. Er is een grote keuze. Deze dag kan er gelijk een stem worden uitgebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Er kan ook een kopje koffie/thee met iets lekkers erbij in de koffiekraam gekocht worden. Iedereen is hartelijk welkom van 10.00 tot 16.00 uur.

Paasbingo

Zaterdag 24 maart is er een Paasbingo van Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. De bingo is om 19.30 uur in wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. Koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog negen extra prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1 per ronde. Vanwege Pasen is er een extra presentje.

Bijeenkomst M.S- vereniging

Donderdag 22 maart is er een bijeenkomst van MS groep G.O. in Nieuw Rijssenburgh, van 14.00 tot 16.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met Multiple Sclerose of die hiermee te maken hebben. Diëtist Willie Bennik van ProVie-and, aangesloten bij het MS Netwerk, komt deze middag kennis en ervaringen met u delen en uitwisselen. U heeft de gelegenheid om te luisteren, te leren, vragen te stellen en te proeven van wat er mogelijk is bij voeding en MS. Een ieder is van harte welkom op donderdag 22 maart van 14.00 tot 16.00 uur in Nieuw Rijsenburgh. Graag vooraf aanmelden via e-mail m.vermeulen592@upcmail.nl of via facebook https://www.facebook.com/msvereniginggoereeoverflakkee.