Afbeelding
Foto:

Met drie zoons de Mont Ventoux beklimmen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 22 september wordt een intensieve dag voor Leen Struik (56). Want dan bedwingt hij op de fiets twee keer de Mont Ventoux, samen met zijn drie zoons. Het doel is om geld in te zamelen om kindslaven in Haïti een beter leven te geven.

Het moet een behoorlijk uitdaging zijn, het beklimmen van de Mont Ventoux. Zeker als je 56 bent. De Ventoux is waarschijnlijk na de Alpe d'Huez de beroemdste fietsberg voor veel Nederlanders en Belgen. Logisch, want de klim is lang, steil en vol met historie. Als de klim nog niet zwaar genoeg is, dan doet de wind er nog een schepje boven op. En als het niet waait dan zorgt de kou of de zinderende hitte wel voor moeilijke omstandigheden. Kortom je krijgt deze 'kale berg' zelden kado. Leen Struik: "Gelukkig ben ik niet alleen. Mijn zoons Ard, Niels en Leon doen ook mee. Kunnen ze me zo nodig een beetje duwen. We doen trouwens mee met de Esselink groep, die op haar beurt weer wordt gesteund door Bouwcenter Esselink."

"Door het leveren van een sportieve prestatie kan ik en veel andere sporters "Woord en Daad" en "Restaveks Freedom" in staat te stellen de Restaveks te helpen in Haiti. Deze kindslaven te bevrijden uit slavernij en ze een veilig thuis te geven. Een plaats waar ze kind kunnen zijn en naar school mogen. Een plek waar ze het verleden achter zich kunnen laten en weer kunnen dromen van een nieuwe, hoopvolle toekomst! En in de hoop dat ze ook door het Woord worden geraakt. Woord en Daad dus!" De deelnemers betalen de kosten zelf, de sponsorbijdragen gaan dus volledig naar het goede doel. Meer informatie over het goede doel staat op de website www.sportforothers.com.

Leen Struik kan gesponsord worden via https://www.sportforothers.com/deelnemers/leen-struik_122.